Серед тернополян – чимало неслухняних, які порушують правила дорожнього руху

Опубліковано в Проблемне 12.11.2018

Бути обачними та не переходити дорогу по проїзній частині у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами закликають тернополян патрульні поліцейські міста.

Правоохоронці вкотре наголошують, що порушення ПДР тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі декількох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно зі статтею 127. Порушення правил дорожнього руху, представниками Патрульної поліції Тернопільщини було складено близько 225 адмінматеріалів. Відповідно до порушення, на винних осіб накладають штраф – 51 грн. Проблема полягає в тому, що багато пішоходів-порушників не носять з собою паспорт, через що поліцейські не можуть скласти на них адмінматеріали. Якщо, наприклад, ми зупинили водія, то можемо взяти в нього водійське посвідчення. З пішоходами набагато важче. Коли громадянин не має документів, ми доставимо його у поліцейське відділення, тримаємо там дві години. Якщо після цього періоду ніхто не привезе людині документи, ми не маємо права більше утримувати його у себе, — зазначив начальник Упpавління патpульної поліції у Теpнопільській області Богдан Шевчук.

Богдан Шевчук заявив, що навіть якщо не вдається скласти матеріали на всіх пішоходів-порушників, патрульна поліція все ж проводить з усіма необачними громадянами профілактичні бесіди. Проводять патрульні профзаходи і за допомогою ЗМІ.

Нагадаємо, що за Статтею 127. Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин:

Непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху —

тягнуть за собою попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення правил дорожнього руху особами, які керують велосипедами, гужовим транспортом, і погоничами тварин, —

тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі порушення, вчинені особами, зазначеними в частинах першій або другій цієї статті, які перебувають у стані сп’яніння, —

тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення, передбачені частиною першою або другою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, —

тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.