«Не дамо знищити парк!»: на головній площі Тернополя провели чергову акцію проти незаконної забудови (фото)

Опубліковано в Проблемне 29.10.2018

Посеред Театрального майдану 28 жовтня зібралися громадські активісти та небайдужі містяни, які провели чергову акцію проти забудови тернопільських парків.

Основну увагу присутні зосередили на парку Нацвідродження. Люди активно виступали щодо незаконності будівництва у парку, яке тягнеться уже кілька років. Так, у 2014 році на ділянці у парку захотіли побудувати екоготель із закладом громадського харчування, люди не дали. Через  два роки, у 2016 році, виявилося, що будуватимуть соціально-спортивний центр “Вулична академія” для спортивної організації. Але у документах йшлося про будівництво того ж таки готелю із закладом громадського харчування. Громадськість піднялася —  роботи у 2017 призупинили, документи підправили. У квітні 2018 - роботи знову відновили.

Цікаво, що у кадастровій карті міста зазначено, що у парку має бути збудовано готель із закладами громадського харчування. Якщо розглянути попередню інвестиційну угоду, то там чомусь немає ніякої згадки про соціально-спортивний центр. Саме тому сьогодні ми підготували цю акцію насамперед з інформаційною метою, аби роз’яснити людям неправомірність забудови, проти якої ми боремося роками, — наголосив під час акції громадський активіст Олег Синовець, додавши, що з тернопільських парків за 8 років забрали під будівництво близько 20 гектарів землі.

Під час акції тернополяни на головній площі міста не тільки висловлювали свою позицію, але й складали із картонних частинок маленькі зелені насадження – кущі та дерева.  Таким чином люди хотіли ще раз наголосити, наскільки  потребують охорони тернопільські зелені насадження, площу яких забудівельники хочуть скоротити правочинними зведеннями.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.