Як у Тернополі виглядатиме пам'ятник, який вже два роки не можуть встановити?

Опубліковано в Проблемне 01.06.2016

Вже два роки площа Героїв Євромайдану у Тернополі з різних причин залишається без головного об'єкта - пам'ятника Небесній Сотні.

Але от за повідомленнням прес-служби міської ради, 31 травня міський голова Сергій Надал оглянув стан його будівництва. Наразі уже виготовлена частина монументу.

«Ще у березні на будівництво пам’ятника Героям Небесної сотні виділено із міського бюджету два мільйони гривень. Як тільки скульптор завершить роботу над пам’ятником, то його облаштують на площі Героїв Євромайдану, на якій до того часу облаштують комфортну відпочинкову зону», - розповідає очільник Тернополя.

Нагадаємо, що у Тернополі двічі проводили конкурс на кращий проект пам’ятника Героям Небесної сотні, оскільки перший переможець відмовився від співпраці. У бліц-конкурсі перемогу отримала робота скульптора, Заслуженого художника України Романа Вільгушинського та Заслуженого архітектора України Івана Жовнича. Висота композиції становитиме 9 м (без постаменту), а сама фігура – майже 3 м. Композиція символізує декоративний вихор, на якому зображена незахищена фігура юнака як невинної жертви та ангела - символу слави Героїв Небесної Сотні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.