На Тернопільщині шукають поліцейських офіцерів для громад: які вимоги та обов’язки

Опубліковано в Актуально 11.09.2023

У Тернопільській області продовжують реалізовувати проєкт «Поліцейський офіцер громади», який стартував у 2020 році.

Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який буде орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечуватиме порядок на своїй території, своєчасно реагуватиме на проблеми і запобігатиме вчиненню правопорушень. 

Детальніше щодо реалізації проєкту на Тернопільщині розповіли під час  брифінгу в Тернопільській ОВА.

– 2023 рік ми розпочали з трьома поліцейськими офіцерами громади. Надалі завдяки тісній співпраці з ОТГ та активними працівниками ми маємо вже 17 поліцейських, які призначені на посаду офіцера громади. Ще 3 вже успішно  завершили навчання, отримали сертифікати і очікують призначення. Для них територіальними громадами надано поліцейські станції, а також вирішено питання про наявність службового автомобіля, зазначив начальник сектору взаємодії з громадами управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Дмитро Адамович.

Також у межах проєкту від ГУНП в Тернопільській області на навчання направлено ще 10 працівників. Тому до кінця року вони також будуть призначені на посади і забезпечуватимуть порядок у своїх громадах. Звісно, якщо успішно пройдуть навчання та отримають сертифікат.

– На території області є 55 громад. За результатами відбору 26 громад області вже мають поліцейських офіцерів чи очікують їх призначення після звершення навчання. Наразі за новим конкурсом участь беруть ще 14 громад на 15 вакантних посад. Подача анкет – до 15 вересня, каже Дмитро Адамович.

Поліцейським офіцером громади може стати працівник поліції, який має досвід роботи не менше 1,5 року, а також достатній рівень фізичної підготовки, вищу освіту, посвідчення водія та досвід керування транспортним засобом.

Конкурс відбувається у кілька етапів:

  1. Подача анкети.
  2. Проходження тестів на знання законодавства, а також психологічний тест.
  3. Співбесіда зпредставниками НПУ та керівництвом громади.
  4. Проходження поліграфа.
  5. Навчання упродовж 2,5 місяців на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

У разі успішного проходження усіх етапів поліцейського призначають на посаду.

– Філософія проєкту полягає в тому, що офіцер громади несе службу 24/7. Місцеві жителі повинні бути впевнені, що він прибуде в будь-який час, захистить їх, забезпечить права та інтереси. Основна мета – надати людям допомогу. Не карати, а допомогти! Поліцейський офіцер громади – ще один рятівник в ОТГ,  підсумував Дмитро Адамович.

Заповнити анкету можна на сайті Національної поліції України.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.