Тернопільщина у 2021-му: 20 найяскравіших світлин року, що минає (фотозвіт)

Опубліковано в Актуально 29.12.2021

До початку 2022-го року залишилися лічені дні, а тому прийшов час підбивати підсумки 2021.

Рік, що минає, на Тернопільщині, попри карантинні обмеження, був багатим на яскраві та визначні для краю події.

На початку січня підприємці збиралися під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації, аби сказати «ні» запровадженню так званого локдауну.

Уже традиційно Водохреща у Тернополі святкували зануренням у крижану воду.

Окрім цього, на набережній Тернопільського ставу освячували воду за участі сотень тернополян.

У лютому в Тернополі проходили змагання юних лижників в гірськолижному комплексі «Savych_Park».

9 березня у тернопільському «Бункермузі» відкрили унікальну виставку «Кобзарів» Борщівського обласного краєзнавчого музею.

Народними піснями, віршами, гуморесками та гарячими млинцями у Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення святкували Масницю.

Півфінальний матч Кубка України з футболу між командами «Динамо» (Київ) та «Агробізнес» (Волочиськ) 21 квітня відбувся на Тернопільському міському стадіоні імені Романа Шухевича.

А в травні у боротьбі за головний футбольний трофей зустрілися київське «Динамо» та луганська «Зоря». Основний час завершився нічиєю, а вирішальним став гол в овертаймі, який у ворота «Зорі» забив динамівець Віктор Циганков. Відтак, перемогу здобуло «Динамо» з рахунком 1:0.

З нагоди Всесвітнього дня вишиванки 20 травня на набережній Тернопільського ставу відбувся легкоатлетичний забіг «Озеряна Вишивана».

У червні у драматичному театрі обрали «Міс Тернопіль – 2021». Власницею головної корони міста стала 19-річна Марта Резніченко. Дівчина закінчила інститут технологій в Канаді за спеціальністю «Маркетинг у продажах», володіє чотирма мовами.

2-го липня центром Тернополя пройшли понад півтори тисячі випускників місцевих шкіл.

На спортивному майданчику Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області 7 липня відбулися спортивні ігри за форматами «Cross Fit» та «Firefighter Combat Challenge».

Загальонаціональна проща до Зарваницької чудотворної ікони Матері Божої у липні зібрала на Тернопільщині десятки тисяч вірян з України та закордону.

Представники ветеранських організацій Тернопільщини 20 липня провели під стінами Тернопільської міської ради акцію протесту «Російське вбиває». У такий спосіб патріоти висловили своє обурення з приводу можливого виступу гуртів з країни-окупанта на масштабному фестивалі «Файне місто», який відбувався 28 липня – 1 серпня.

7-8 серпня в урочище «Бичова» на Монастирищині приїхали понад 20 тисяч лемків з різних куточків України та світу. Тут відбувся ХХІІ Міжнародний фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини».

Наприкінці серпня у Тернополі відбувся Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять».

Окрім цього, в останні дні літа в Тернополі пройшли етапи чемпіонату світу з водно-моторного спорту «HYDRO GP Ternopil» у класах F-500 WC, F-250 WC «Massimo Rossi Memorial»та F-125 WC.

10 грудня на головній площі Тернополя урочисто відкрили головну ялинку. Попри дощ, подивитися на святкове дійство прийшли сотні тернополян.

Костюмований забіг Santa run 25 грудня зібрав на набережній Тернопільського ставу пів сотні тернополян. Учасники долали 5-ти кілометровий забіг у новорічних костюмах та з святковими елементами на одязі. Найнезвичнішими були образи Ґрінча, слона, людини-павука.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.