Версія для друку

Реєструватися в «Дії» вже не треба: на Тернопільщині стартував п’ятий етап вакцинації

Опубліковано в Актуально 21.07.2021

На Тернопільщині, як і по всій Україні, вже стартував п’ятий етап вакцинації від коронавірусу.

Тепер щеплення можуть отримати усі охочі громадяни, які досягли 18-ти річного віку, незалежно від професії. Реєструватися у додатку «Дія» вже не потрібно. Вакцину можна обрати – AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer чи Moderna.

Про особливості п’ятого етапу вакцинації на Тернопільщині розповіла очільниця департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко.

– Уся Україна, в тому числі Тернопільська область, сьогодні приступила до п’ятого етапу вакцинації. Це говорить про те, що кожен охочий громадянин України, якому вже виповнилося 18 років, має можливість вакцинуватися однією із чотирьох видів вакцин. Загалом в області діє сім центрів вакцинації, які працюють сім днів на тиждень. Окрім цього, відкрито 56 пунктів, де можна зробити щеплення, – розповіла Ольга Ярмоленко. – Пріоритетом на цьому етапі є також вчителі, медпрацівники, державні службовці, правоохоронці, які ще не встигли довакцинуватися, а також група «60+».

Центри вакцинації розгортають максимально у різних куточках області, аби людям з віддалених сіл не довелося далеко їхати, пояснила очільниця департаменту.

– Звертаємося також до голів ОТГ, щоб автобусами організували підвіз людей до пунктів вакцинації, – додала Ольга Ярмоленко. – Важливо популяризувати щеплення серед своїх рідних, друзів, колег. «Я вакцинувався і почуваюся добре» – можливо, такі слова переконають людину також зробити щеплення.

Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які відкриваються в різних містах України та працюють у робочі й вихідні дні, повідомляють у МОЗ.

Телефонувати з питань вакцинації можна до національного контакт-центру Міністерства охорони здоров'я України за номером: 0-800-60-20-19.

Фото: з відкритих джерел