На Тернопільщині сьогодні розпочали перший етап вакцинації від COVID-19

Опубліковано в Актуально 25.02.2021

Сьогодні, 25 лютого, Тернопільська область отримала вакцину від коронавірусу – Oxford/AstraZeneca.

Станом на 12-ту годину щеплення від COVID-19 отримали вже 26 осіб.

Очільниця Управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко каже, вакцинацію розпочали о 10-ій ранку.

– Сьогодні в Тернопільську область прибула вакцина. Ми її зустрічали при в’їзді на Тернопільщину у супроводі поліції. Вона була доставлена на складські приміщення, вивантажена там. Доставлено 17 тисяч доз. Також привезли шприци, контейнери для утилізації, інформаційна літературу про необхідність проведення вакцинації. Сьогодні вранці мобільна бригада, яка навчена на проведення вакцинації саме цією вакциною AstraZeneca, отримала цю вакцину на складському приміщенні. О десятій годині ранку при провели перше вакцинування, зазначила Ольга Ярмоленко.

Заступниця генерального директора КНП «Тернопільський обласний центр громадського здоров’я» ТОР Марія Павельєва розповіла, хто підлягає першому етапу вакцинації від коронавірусу.

– Ми розпочали перший етап вакцинації. Він стосується медичних працівників, які надають допомогу хворим на коронавірус, працівників екстреної медичної допомоги («ковідні» бригади), працівників лабораторій, які тестують хворих. Також до першого етапу відносяться працівники інтернатних закладів й люди, які там перебувають. Перш за все, розпочато щеплення медичних працівників. Ми провели мікро- та макропланування. Загалом першому етапу вакцинації підлягають орієнтовно 1500 осіб, з «ковідних» бригад, які надають допомогу хворим. У нас є таких закладів 27 на території Тернопільщини. Перші щеплення ми розпочали із закладів Тернополя, відзначила Марія Павельєва.  

Вона також пояснила, що наразі вакцинацію проводитимуть лише мобільні бригади.

– Враховуючи те, що на першому етапі щеплення мають проводитися в організованих колективах, це робитимуть лише мобільні бригади. У нас є навчена бригада, сьогодні вона розпочала роботу. Плануємо, що з понеділка будуть навчатися й інші мобільні бригади, аби ми могли якнайшвидше охопити всіх працівників закладів охорони здоров’я. Ця кількість вакцини, яка прибула, ділиться на два щеплення. Завершеним щеплення вважається тоді, коли людина отримала їх два. Станом на 12 годину вакциновано 26 осіб, – додала Марія Павельєва.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.