«Кілька хоробрих хлопців» вчитимуть тернополян, як поводитися в екстремальних умовах

Опубліковано в Актуально 07.09.2016

Свій досвід про дії людини в екстремальних, військових обставинах бійці, що повернулися з АТО, передаватимуть тернополянам. Проект «Кілька хоробрих хлопців», який покликаний надавати тернополянам реальні та практичні знання про  військову справу, презентували 6 вересня у Тернополі.

-          Перед своєю демобілізацією я вже чітко мав розуміння, що жити просто так, як жив раніше, я вже не зможу. І почалися пошуки, як ці знання, цей досвід можна використати в житті. Завдяки багатьом проектам, в яких я брав участь, у нас з друзями зародилася ідея – зібрати людей, які брали, беруть участь у теперішній війні, які тим чи іншим шляхом надихають, допомагають українцям боротися, не складати рук, це і волонтери, і митці, і просто небайдужі люди у різних сферах. Тобто починаючи від політиків і закінчуючи прибиральниками в нашому місці, як їх можна залучити до продовження цієї боротьби, - розповів один із авторів  проекту Валерій Чоботар.

На переконання Валерія, тільки тоді, коли кожен українець умітиме захищати свій дім і свою сім’ю – вороги будуть розуміти, що Україну не треба чіпати. З такою думкою об’єдналися люди зі спільним баченням, у певній мірі переформатували спортивний клуб «Характерник» у військово-патріотичний клуб, почали співпрацювати з багатьма організаціями в Україні.

Назва проекту взята із пісні гурту «Тартак» «Кілька хороших хлопців», яка багатьох людей надихнула на боротьбу за Україну.

-           Пісня «Кілька хороших хлопців», яка і наштовхнула учасників проекту на цю назву, активно використовувалася у нашому репертуарі під час концертів на Сході. Взагалі пісня присвячена тим людям, які дають нам можливість жити нашим спокійним, буденним життям, не переймаючись тим, що якщо щось станеться, ми будемо безпорадними. Є спеціально підготовлені, навчені люди, які мають досвід, знання і вміння для того, щоб впоратися з будь-якою критичною ситуацією. Оскільки ці люди значною мірою обділені увагою суспільства і суспільство не усвідомлює всю значущість цих людей, ми вирішили написати таку пісню і цим людям присвятити, - говорить Сашко Положинський.

«Ні, вони не сталеві,     

Просто схожі на левів -  

Весь секрет у характері  

І підготовці.            

Викличуть захват і подив,

Завжди здатні на подвиг, 

Кілька хороших хлопців - 

Хоробрих хлопців». 

В рамках проекту створено 8-мисерійну стрічку, у якій досвідчені бійці передають свій досвід молодим людям. Одним із учасників зйомок став Олександр Алексеєв, співак відомий тернополянам.

-          Коли з війною прийдуть до нас, що ви будете робити? Багато хто не знає. Нас хлопці, які пройшли АТО, багато чого навчити. От, коли йде обстріл - куди тікати; як тримати зброю, як себе поводити у тій чи іншій ситуації. Тобто дуже багато практичних речей, які бійці спробували на собі. Я радий, що зустрівся з цими людьми і набув такого досвіду. В подальшому також буду навчатися цій справі, бо це не тільки цікаво для чоловіка, але й важливо для нашого суспільства, - переконаний Олександр Алексеєв.

 

Освітній серіал з’явиться уже цієї осені. Творці поширюватимуть його у мережі, а також сподіваються на співпрацю і трансляцію в ефірі місцевих телеканалів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.