«Jolly»: у центрі Тернополя тепер готують справжню неаполітанську піцу

Опубліковано в Актуально 11.12.2019
У Тернополі днями відкрили перший в місті заклад, який готуватиме справжню неаполітанську піцу.
 
Піцерія «Jolly» на вулиці Чорновола пропонує своїм відвідувачам піцу, приготовлену з найдорожчих італійських продуктів на найсучаснішому іноземному обладнанні. А  кухарів закладу навчає один із найвідоміших піцейол Італії з 14 річним стажем – Роберто Купо.
 
Роберто понад три роки переймав досвід у кращих кулінарних школах Італії. Тепер він проводить майстер-класи для піцейол по всій Європі та консультує людей, які мають намір відкрити піцерію.
 
– Я приїхав до Тернополя, аби упродовж тижня ділитися своїм досвідом з кухарями «Jolly». Через місяць знову повернуся, аби проконтролювати, чи все йде за планом. Я не був у тернопільських піцеріях, але багато читав та дивися про них в інтернеті. Ще кілька десятків років тому у світі почали відкривати перші заклади. Тоді люди дуже мало знали про те, якою має бути ідеальна піца, однак всі вони вийшли на певний рівень. На сьогодні ми маємо можливість багато подорожувати,  вивчати іноземні культури та пробувати традиційні страви різних країн. Я навіть
не очікував, що в Тернополі так зацікавляться справжньою неаполітанською піцою, – розповідає Роберто Купо.
 
 
Для приготування піци «Jolly» використовує справжнє італійське борошно із великим відсотком білка.
 
Власник піцерії Василь Ласій каже, найкращої української муки для неаполітанської піци не існує, тому привозять її з-за кордону.
 
– На жаль, українська мука немає тих необхідних властивостей для випікання піци. Так, м’яке борошно містить надто малий відсоток білка, а тверде взагалі не годиться. Наприклад, найкраща українська мука містить 11 % білка, а та італійська, яку ми привозимо, аж 13 %. Таким страва стає особливою, адже після неї ти не відчуваєш ніякої важкості, а лише ситість та приємний післясмак– додає Василь Ласій.
 
 
Усі інші інгредієнти для піци – теж з Італії, каже Роберто Купо.
 
– Для приготування піци ми використовуємо моцареллу Буффало, салямі, гриби, перець, італійську шинку прошутто, базилік. Майже всі ці інгредієнти закупляють на батьківщині піци, що є запорукою відмінного смаку– додає шеф-кухар.
 
 
 
Для випікання страви «Jolly» використовує найновішу модель пічки італійської фабрики «Моретті», яка працює за принципом печі на дровах.
 
– В Італії усі провідні піцерії користуються таким обладнанням. Найкращою піцою в світі вважається неаполітанська, тому пічку відповідно також виготовлено там. Італійці вважають, що піцу треба пекти саме дровах. «Моретті» модернізувала цю технологію. Піч працює так, аби було мінімум диму та сажі. Завдяки цьому обладнанню ми можемо випікати до двісті одиниць в годину за температури 480 градусів,  зазначає Василь Ласій.
 
 
Відтепер вам не потрібно їхати за кордон, аби спробувати справжньої неаполітанської піци, адже куточок Неаполя є і в Тернополі на вулиці Чорновола.
 
 
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.