Скільки бактерій водиться на "тернопільських грошах"?

Опубліковано в Актуально 18.07.2016

Фахівці здійснили дослідження.

Фахівцями бактеріологічної та паразитологічної лабораторій ДУ «Тернопільський ОЛЦ ДСЕСУ» проведено лабораторні дослідження грошових банкнотів, які знаходились в обігу на території області з метою визначення їх забруднення мікроорганізмами. Про це повідомила прес-служба Держсанепідслужби у Тернопільській області.

Банкноти були отримані на одному з ринків м.Тернополя, в громадському транспорті номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 500 гривен, а також монети (50 копійок).

За результатами досліджень виявлено ріст мікроорганізмів бактерій групи кишкової палички на 20-гривневій купюрі (в невеликій кількості), а на одно-і двогривневій купюрі – грампозитивні коки.

При паразитологічному дослідженні, забруднення гривневих банкнотів та монет яйцями гельмінтів не виявлено.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.