У Тернополі діти без щеплення від кору будуть навчатися вдома

Опубліковано в Актуально 07.06.2019

У Тернополі ситуація із захворюваності на кір залишається складною та нестабільною. Тому навчальним закладам рекомендовано не допускати до навчання, які пройшли вакцинацію. Відповідне рішення прийняло управління освіти у науки Тернопільської міськради.

- Відповідно до наказу управління освіти, Мінохорони здоров'я, дітей не будуть зараховувати до 1 класу, якщо вони не нададуть необхідні документи: довідку про профілактичний огляд, та карту обов'язкових щеплень. А діти, які навчаються, повинні мати всі щеплення відповідно до календаря щеплень,- зазначає Ірина Маланчук, головний інспектор шкіл відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти управління освіти у науки Тернопільської міськради.

Що стосується дітей, які мають протипоказання до щеплень, то медики будуть вирішувати, чи можуть такі діти відвідувати дошкільний навчальний заклад чи середню школу.

Якщо ж протипоказань до щеплень немає, але батьки відмовляться їх провести, то таким учням будуть запропоновані альтернативні форми навчання.

- Якщо батьки будуть відмовлятися, то відповідно до Закону України " Про освіту", їм буде пропонуватися інша форма навчання. Вони  можуть навчатися за сімейною, дистанційною, екстернатною формою та іншими, які передбачені законодавством, - каже Ірина Маланчук.

 

 

 Фото - з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.