На Тернопільщині від початку року на кір захворіло майже 5 тисяч людей

Опубліковано в Актуально 06.06.2019

У Тернопільській області, як і по всій Україні, триває спалах захворюваності на кір. І ситуація на сьогодні, як каже Володимир Паничев, заступник директора з дослідження біологічних факторів ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», кваліфікується як неблагополучна.

- Спалах кору у області почався у 2017 році і досі триває. Зараз трохи потепліло, і рівень захворюваності дещо знизився. Сьогодні в середньому ми фіксуємо 15-17 випадків захворюваності на кір у день. Ще деякий час назад таких випадків було 60-70, а то й 80 щодня, - каже Володимир Паничев.

Він зазначає, що хворіють на кір як дорослі, так і діти. Були зареєстровані випадки кору навіть у дітей, віком до 1 місяця. Серед тих, хто інфікувався, близько половини не мають щеплення від кору або інформація про щеплення у них відсутня.

- Кір важче переноситься дорослими. Хвороба небезпечна тим, що може спричиняти серйозні ускладнення: енцифаліт, пневмонію та інші, - відзначає експерт.

За словами Володимира Паничева, новий "пік" захворюваності очікують у вересні. Загалом же від початку року на кір перехворіло близько 5 тисяч жителів області. Тому медик закликає не ризикувати своїм здоров'ям і пройти вакцинацію.

 

Фото - з відкритих джерел

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.