Що буде із "Приватбанком" і чого чекати його клієнтам у Тернополі?

Опубліковано в Актуально 17.05.2019

Понад 35 тисяч жителів Тернопільщини мають вклади у "Приватбанку", ще тисячі - кредити, а також ті, хто користується послугами банку для бізнесу, роботи чи у особистих потребах.  Тому не дивно, що сьогодні через судові позови у справі фінансової установи людей турбує доля власних коштів. Забирати чи залишати депозит на рахунках Приватбанку, що буде із кредитами та чи не збанкрутує банку, цікавить його клієнтів.

Проте причин панікувати немає, розповідає прес-секретар Приватбанку Олександр Жильцов. Він зазначив, що у судових процесах вирішують, чи вірно була дотримана процедура націоналізації банку, але відповідачем у справі є не фінансова установа, а Нацбанк і Міністерство фінансів. Тому, каже Олександр Жильцов, за будь-яких обставин банк продовжить працювати у звичному режимі та надаватиме увесь спектр послуг.

- Націоналізація була проведена ще в кінці 2016 року, внаслідок якої власником усіх акцій Приватбанку стала держава у особі Міністерства фінансів. Наразі банк вже понад 2 роки працює у новому режимі і показує чудові фінансові результати. Зокрема, за перший квартал 2019 року, Приватбанк заробив чистого прибутку 7 млрд. гривень. Щодо суду, то яке б рішення не було винесене, Наглядова рада буде до останнього захищати своїх акціонерів і банк у судових інстанціях.  Окрім того, не зважаючи ні нащо, банк буде працювати у звичному режимі, і  удові перипетії ніяк не торкнуться клієнтів банку, - запевнив прес-секретар.

Додамо, що Приватбанк наразі є одним із найбільших банків не лише в Україні, а й у Східній Європі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.