Через смерть активістки у Тернополі під Головним управлінням нацполіції відбувся мітинг

Опубліковано в Актуально 06.11.2018

Скандування та крики, запалені лампадки та квіти, димові шашки посеред центра Тернополя - під Головним управлінням національної поліції в Тернопільській області у неділю ввечері зібралися декілька десятків тернополян та активістів. Усі прийшли, аби провести мітинг-реквієм «Хто вбив Катю Гандзюк» у зв’язку із смертю відомої активісти та чиновниці, яка так і не змогла видужати після нападу невідомих.

Загалом, мітинг-реквієм провели також і через численні напади на активістів, на які правоохоронці продовжують закривати очі чи недбало розслідувати. саме напад на Катерину Гандзюк став останньою краплею, через його висвітлення та загострення уваги з боку громадськості він став резонансним. Як повідомляє рух «Чесно», подібні акції протесту відбулися не лише в Тернополі, а й у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Луцьку та Одесі.

Нагадаємо, у неділю 4 листопада перестало битися серце відомої активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За попередньою інформацією після 11-ти пережитих операцій стан її здоров’я погіршився і у неї обірвався тромб. Катерина перебувала в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2.

Ще 31 липня поблизу власної домівки Катерину Гандзюк невідомі облили сірчаною кислотою. За різними джерелами, жінка отримали близько 30-40% опіків тіла. Ця справа набула резонансу її декілька раз перекваліфіковували. На разі поліція розслідує «замах на вбивство». Вже наприкінці серпня правоохоронці затримали шістьох підозрюваних у справі. Всі – колишні бійці АТО. 4 з них уже зізналися в своїй причетності.

Відео: youtube-канал Borys Mashlianka.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.