Гель-лак шкідливий для нігтів: міф чи правда? – відповідає тернопільський майстер

Опубліковано в Історія тижня 02.03.2018

Часто мене «новенькі» клієнти запитують:

чи шкідливо покривати нігті гель-лаком? Давайте розбиратися разом!

 Останнім часом гель-лак став необхідністю, а не святковим приводом. Це покриття, яке сучасні дівчата просто обожнюють, адже воно на тривалий час забезпечує нігтям доглянутий вигляд. Однак багато хто вважає, що гель-лак завдає шкоди нігтьовії пластини. Чи так це?

«Через покриття мої нігті не дихають».

Нігті – не легені, тому не здатні поглинати повітря. Все, що необхідно для функціонування нігтьової пластини, постачає кров, що циркулює «від і до» зони матриксу (кореню, де пластина утворюється із поживних речовин). Гель-лак захищає наші нігті від різних механічних пошкоджень.

Щоб уникнути неприємних наслідків, стежте за станом нігтів.

Якщо у вас є якісь шкірні захворювання, а самі нігті слабкі, гель-лак може погіршити ситуацію. Здоровим нігтям він не зробить шкоди. До речі, не поспішайте при найдрібнішій білій цяточці на нігті приписувати собі хвороби, і ні в якому разі не розчаровуйтесь, якщо некомпетентна «манікюрщиця випалить», що у вас грибок. Лише лікар-спеціаліст після обстеження та проведення аналізів зможе дати вам точний діагноз.

УФ-лампа викликає шкірні захворювання?

Існує міф, що лапма, яка використовується для сушки гель-лаку, може привести до раку шкіри. Вчені цього не підтвердили – кажуть, що 10 хвилин перебування на сонці замінять рік покриття гель-лаком. На спеці влітку ми ж знаходимося годинами, особливо тоді, коли засмагаємо.

Не знімайте гель-лак самостійно!

Важливим етапом манікюру, в якому майстри застосовують гель-лак, є вміння правильно та професійно зняти покриття. Ні в якому разі не можна знімати гель-лак самостійно, тому що разом з ним ви «здираєте» верхні шари нігтьової пластини.

Дешево і сердито «Скупий платить двічі» – всім відоме правило.

Моя вам порада – не ходіть по «дешевим майстрам», адже вони не переймаються вашим здоров’ям. Такі «манікюрщиці» нехтують стерилізацією інструмента, що є найважливішим пунктом у індустрії краси, використовують у роботі дешеві та не сертифіковані матеріали, котрі можуть спричинити алергію, контактний дерматит та інші захворювання. При записі на манікюр не соромтеся задавати питання – висококваліфікований майстер завжди дасть вам усі відповіді. Зверніть увагу на те, чи ваш майстер відвідує курси підвищення кваліфікації!

І звичайно, доглядайте за руками і поза салоном. Як це зробити? – відповідь у попередній статті. Бережіть себе, своє здоров’я та красу!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.