«Натуральність в моді не означає відсутність манікюру» – тернопільський майстер нігтьової естетики  

Опубліковано в Історія тижня 01.03.2018

Сьогодні кожна сучасна жінка стежить за своїми ручками. Гарний манікюр для неї – це запорука успішного дня, гарного настрою, і звичайно ж, відчуття впевненості у собі. У цій статті ми поговоримо про те, як правильно доглядати за руками і нігтями в домашніх умовах, щоб вони були красивими і здоровими.

1. Вітаміни та мінерали допоможуть відростити нігті

Починати потрібно з головного – правильного харчування та налагодження водного балансу. Багато проблем із нігтями, такі як ламкість, розшарування, виникають через нестачу потрібних вітамінів і мінералів у вашому раціоні. Основними вітамінами, що допомагають формувати міцну, здорову нігтьову пластину, є вітаміни групи A, C, E і B.Вітамін А сприяє росту нігтів. Він міститься в моркві, печінці, вершковому маслі.

Слід уникати алкоголю і кофеїну, які знижують кількість вітаміну А в організмі. Вітамін С запобігає передчасному старінню і пожовтінню нігтьової пластини. Їжте більше цитрусових, ягід, аґрусу, щоб цього уникнути. Вітамін В зміцнює нігті, підсилює їх ріст, допомагає мікроелементам краще засвоюватися в організмі. Він міститься у великій кількості в молоці, зелені, яйцях, пивних дріжджах. Вітамін Е по-перше, має антиоксидантні властивості, по-друге, покращує циркуляцію крові, що позитивно впливає на ріст нігтів. Його можна знайти в зелені, вершковому і рослинному маслі, яйцях, печінці, м'ясі.Крім вітамінів, для росту і живлення нігтів необхідні мінерали, такі як цинк, кальцій і залізо. Цинк регулює утворення білків і відповідає за ріст тканин. Джерела – козяче молоко і банани. Кальцій є одним з найголовніших елементів для формування нігтя. У великій кількості він міститься в молочних продуктах. Залізо. Результатом нестачі заліза є недокрів'я і, як наслідок, крихкість і ламкість нігтів. Їжте яблука і гречану кашу! 

2. Як обрати напрям догляду

Визначте тип шкіри ваших рук: сухі, чутливі або нормальні. Це важливий пункт, щоб зрозуміти, якого догляду найбільше вони потребують. Ви запросто зможете зробити красивий і доглянутий манікюр в домашніх умовах. Для цього намагайтеся кілька разів на тиждень робити спеціальні зміцнюють ванночки для нігтів.

Однією з найбільш ефективних вважається ванночка на основі морської солі. Для неї вам знадобиться 1 л теплої води і 1-1,5 ст. л. морської солі без ароматизаторів. Потримайте руки у воді близько 20 хвилин, потім витріть рушником і нанесіть зволожуючий крем.Ще одним поширеним способом є ванночка на основі мильної води, косметичного масла і декількох крапель ефірного масла апельсина.Крім ванночок ви можете зробити маску для нігтів. До її складу може входити червоний перець.

Вважається, що перець здатний не тільки зміцнити нігтьову пластину, а й додати їй блиску, а також прискорити ріст нігтів. Все що потрібно – це 1 ч. л. перцю, 5 крапель води і крем для рук. Отриману суміш нанесіть на нігті і тримайте 15-20 хвилин. Таку процедуру можна повторювати 1-2 рази в тиждень протягом місяця.Ну і найголовніше: якщо ви часто наносите звичайний лак, то намагайтеся давати нігтям відпочинок. Стежте, щоб косметика для нігтів, якою ви користуєтеся, була якісною, а засіб для зняття лаку не містив ацетону!

3. Надайте нігтям зручної форми

Потрібно надати правильну форму нігтям, аби вони швидко росли і не ламалися. Зробіть її зручною для вас, найголовніше – це прибрати всі гострі кути і задирки. Найкраще підійде для такої процедури манікюрна пилочка, не металева, а пластикова або скляна пилка буде дбайливо доглядати за вашими нігтями.

4. Захищайте ваші нігті

Наносьте на руки та нігті кожен день живильний крем. Для захисту від холоду і морозу обов'язково одягайте теплі рукавички.Під час прибирання обов'язково користуйтеся гумовими рукавичками.

Катерина Млиновська

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.