Мріють про перемогу та донечку: історія кохання захисника з Тернополя та його обраниці (фото)

Опубліковано в Історія тижня 08.08.2022

Для справжнього кохання не стануть перешкодою ні воєнні дії, ні довга розлука.

Військовий з Тернополя Сергій Спільніченко на кілька днів приїхав із пекла війни, щоб одружитися із своєю коханою Наталею Волянюк.

Пара зустрічалася десять років. Сергій та Наталя планували зіграти весілля наступного року, та вирішили не чекати, а одружитися зараз, бо війна різко змінила усі життєві пріоритети.

– Ми познайомилися з Сергієм у 2012 році. Сиділи один навпроти одного у компанії спільних друзів. Його обличчя мені здалося дуже знайомим, але ми все ніяк не могли пригадати, де бачилися. Через місяць зрозуміли, що я брала в Сергія інтерв’ю, коли працювала журналісткою, розповіла «Сороці» Наталя Волянюк.

Познайомилися 10 років тому

Дівчина каже, їхня з коханим історія розпочалася з дружби. Сергій сподобався їй своєю мужністю, силою, прямолінійністю та дещо запальним характером.

– На початку нашого спілкування у мене не було планів зустрічатися, але, як  згодом виявилося, у Сергія плани на мене вже тоді були. У травні ми почали дружити, а в липні зрозуміли, що по вуха закохалися, тож нашій дружбі прийшов кінець. Ось вже десять років ми разом, зазначила Наталя.

Чоловік каже, в Наталю закохався одразу.

– З мого боку це було кохання з першого погляду. Звісно, що одразу я в цьому не зізнався, але потихеньку добивався свого, підкреслив Сергій. 

Дівчина працює у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки.

– Робота з дітьми додає натхнення. Коли ти бачиш щасливі дитячі очі, то віриш у світле майбутнє України. Хочеш щось робити заради того, щоб ці діти усміхалися і жили у вільній державі, поділилася Наталя Волянюк.

«Сергій всією душею любить Україну і готовий її захищати»

Сергій до початку повномасштабної війни працював торговим представником, та в перші дні вторгнення росії в Україну вирішив, що піде захищати країну.

– Він у мене такий воїн-воїн, ніколи не залишався осторонь важливих подій для країни. Коли почався Майдан, одразу після побиття студентів Сергій зібрав рюкзак, сів в автобус й відправився до столиці. Вранці 24 лютого, почувши цю страшну новину, я вже знала, що він піде у військкомат. Не могло бути по-іншому. Він у мене такий ще з дитинства! Всією душею любить Україну і готовий її захищати, – поділилася Наталя.

Щоб відволікти себе від поганих думок, дівчина пішла волонтерити.

– Як кожна жінка я почала хвилюватися. Пам’ятаю, як було страшно, коли Сергій поїхав на Майдан, але розумію, що зараз все в рази небезпечніше. Щоб не сидіти вдома і не думати про погане, вирішила зайнятися волонтерством. Це рятувало. Сергій на своєму фронті, я – на своєму, каже Наталя.

У квітні Сергій з побратимами відправилися на Харківщину, а згодом поїхали боронити від окупантів Донеччину.

«Я захотіла стати дружиною Сергія, а не просто бути його дівчиною»

Пропозицію руки та серця Сергій зробив два роки тому під час відпочинку на Дністрі. Зіграти весілля пара планувала у 2023 році.

– У цей важкий час я не хотіла бути просто дівчиною чи нареченою Сергія. Чомусь, це стало для мене дуже важливим. Кажу, давай, може, тебе відпустять на кілька днів і ми одружимося зараз. Так і сталося. Коханий приїхав із гарячої точки на кілька днів, тож ми стали на весільний рушник, – розповіла Наталя.

Сергій зізнається, коли почув, що його на декілька днів відпустять додому, радості не було меж.

– Я не міг повірити в те, що мене відпустили і скоро я побачу рідних Хвилювався, щоб при першій зустрічі не розплакатися. План провалився – при зустрічі з Наталкою ми довго стояли, міцно обійнявшись, і без сліз не обійшлося. Рішення стати сім’єю було прийняте давно. Тому я вирішив, що ніякі орки не зможуть завадити нашим планам, – підкреслив чоловік.

Одружилася пара на Єлисейських полях у Тернополі в колі найрідніших людей Це місце для них є символічним. Сергій та Наталя тут часто відпочивали у мирні часи. Уже після перемоги закохані повінчаються та відсвяткують весілля.

Мріють про донечку

Сергій Спільніченко і Наталя Волянюк переконані, що вже скоро Україна переможе рашистів. Пара мріє про життя у вільній країні та донечку, яка нещодавно навіть наснилася Наталі.

– Матері та дружини, які чекають своїх синів та чоловіків з війни, мають надзвичайну силу. Це – Жінки з великої букви. Я з власного досвіду знаю, як вони тримаються. Ми з моєю подругою, чоловік якої служить з Сергієм, зібрали кошти та вдвох завезли автвіку на передову. Були люди, які називали нас божевільними. Мовляв, воїни відправляють своїх дітей та дружин за кордон, а ви їдете на війну. Тоді мене питали, чи не страшно. Що справді страшно, то це більше не побачити близьку людину! поділилася тернополянка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.