Мешканка Тернопільщини підкорює музичним талантом Валенсію (відео)

Опубліковано в Історія тижня 29.01.2021

Двадцятисемирічна бережанка Юлія Протасова вже понад 20 років займається музикою. Цьогоріч дівчина презентує свій перший музичний альбом у Валенсії, де й мешкає зараз.

Про створення власних композицій та плани на майбутнє пані Юлія розповіла «Сороці».

Альбом носить назву «Themes for Absent Pictures», що в перекладі означає «Теми для неіснуючого зображення». Він містить 7 композицій, каже дівчина.

– Це альбом фортепіанної музики. Я лише починаю працювати в цій сфері і під час написання цих композицій надихалася кінострічками або музикою написаною до них. Найбільше вплинули фільми 90-х років, зокрема «Форрест Ґамп» та «Втеча з Шоушенку». Мелодії доволі прості, проте сподіваюся, що слухачам сподобається, – говорить Юлія Протасова. – Саундтреки – це моя пристрасть того, звісно, в майбутньому хочу створювати музику для кіно.

За словами бережанки, з музикою вона протягом всього життя, проте колись про власний альбом й не замислювалася.

– Коли мені було 7, поступила в музичну школу, потім музичне училище в Тернополі, а далі — консерваторія тут, у Валенсії. Тож можна сказати, що іншого шляху в мене не було. Та все ж ніколи не думала, що писатиму музику, бо ніколи не була фанатом музичної теорії. Я бачила себе інтерпретом класики, адже цьому мене вчили, – розповідає пані Юлія. – Проте після переїзду почала дивитися на речі реальніше. Я багато працювала й на музику не завжди вистачало часу, тому почала шукати себе в камерній музиці. Разом з друзями створили власний гурт “Belnelia” — я грала на фортепіано, вони – на скрипці і віолончелі. Але через два роки наші шляхи розійшлися.

На створення власної музики надихнув хлопець, каже дівчина.

 – До написання власної музики мене підштовхнув мій хлопець, який і запропонував спробувати себе в композиторстві. Він часто запитував мене про власний диск, але я завжди знаходила відмовки: «Я не готова», «Ще за рано», – пригадує бережанка. – Але потім я й сама задумалася над цим питанням і почала працювати над своїми композиціями. Запис почала у жовтні 2020 року. Разом з моїм хорошим другом ми зняли відео на три мелодії.

Ініціативу Юлії Протасової підтримали й у Бережанах. Вона зізнається, що такої реакції земляків не очікувала.

– Була приємно здивована такою  підтримкою рідного міста. Хоч я в Валенсії вже 7 років, але досі ностальгую за Україною і за Бережанами. Думаю, це таки відобразилося у моїх творах. В них є трохи меланхолізму, – каже дівчина.

Днями у мережі було опубліковано перше відео на комопзицію Юлії Протасової «Aran Night», а вже незабаром світ побачить ще один кліп. Прем’єра самого ж альбому відбудеться весною.

Зараз пані Юлія працює над створенням наступного альбому. Розповідає, що він буде трохи відрізнятися.

– Він міститиме синтез  фортепіано з електронною музикою, яку я також дуже люблю. Будуть і композиції виконані у поєднанні з симфонічним оркестром. Кілька готових творів до цього альбому я вже маю, – ділиться Юлія Протасова.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.