Троє хлопців з Тернопільщини зняли власну версію культової різдвяної стрічки

Опубліковано в Історія тижня 14.12.2020

Сюжет сімейного фільму «Сам у дома» добре відомий усім. Проте, що буде якщо перемістити Кевіна МакКалістера в зовсім інші умови? Мешканці села Винятинці Заліщицького району зняли свою версію стрічки, в якій головний герой мешкає в українському селі.

Як проходив знімальний процес фільму – «Сороці» розповів автор ідеї Володимир Мандзюк.

За його словами, ідеї відео вже більше року.

– Перед новорічними святами ми з братом завжди дивилися  «Сам у дома». Минулого року під час перегляду у нас з’явилася ідея зняти сільську версію стрічки. В інтернеті такого ще не було. Після цього ми записали «Сам у дома», але це був коротенький ролик на півтори хвилини, цього року ми зняли повноцінне відео на 4 з половиною хвилини, – розповідає Володимир.

Над стрічкою Володимир Мандзюк працював разом з братом Павлом та сусідом – 8-річним Назаром Ковальчуком.

Робота над відео загалом тривала близько 11-ти годин.

– Зйомки тривали близько 5 годин, а монтаж зайняв більше 6 -ти. Ми монтували від 6 -ї вечора до 1-ї ночі, – розповідає хлопець.

Запис, за словами Володимира, тривав поки не стемніло.

– Була невелика затримка через те, що не було снігу. Тож як тільки він випав, ми того ж дня пішли знімати, – каже Володимир Мандзюк. – Працювали над фільмом ввечері, коли Назар прийшов зі школи, і до самої ночі.

Володимир каже, що сценарій для відео писав ще осінню.

– Сценарій я писав ще з осені, коли був вільний час. Це зайняло приблизно 2 місяці. Дещо запозичував з фільму, трохи додавав власних ідей, хоча думаю, що тут таки більше своєї інтерпретації, – розповідає він.

Зараз у ремейку близько 150 тисяч переглядів у мережі.

У рідному селі хлопців просять зняти продовження. Однак Володимир каже, що третя частина сільської версії «Сам у дома» буде вже наступного року.

– Ми хочемо зняти щось цікаве до Нового року, але вже не «Сам у дома». Продовження саме цієї історію, думаю, буде вже наступного року, – розповідає Володимир.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.