У Тернополі дотримуватимуться плану заходів у разі виявлення коронавірусу

Опубліковано в Історія тижня 27.02.2020

Тернополян ознайомлюють із оперативним планом заходів з метою профілактики завезення і розповсюдження коронавірусу.

Так, буде відпрацьовано алгоритм дій у разі виявлення хворих із симптомами, характерними для Covid-19. Про це повідомив під час пресконференції начальник управління охорони здоров’я ТОДА Володимир Богайчук.

 —  Визначено чіткий алгоритм дій у разі появи захворювання. Насамперед не потрібно піддаватися паніці, бо це породжує безлад серед населення. Власне, якщо аналізувати статистику захворюваності, то від грипу померло набагато більше людей, аніж від коронавірусу. Цей показник також варто враховувати. Тому в нас визначена чітка робота. Насамперед це робота сімейного лікаря. Якщо в людини було виявлено певні ознаки вірусу, вона повинна про це насамперед повідомити свого сімейного лікаря. Також у нас чітко визначена робота екстреної медичної допомоги. В місті працюватимуть дві бригади, які складатимуться із шістьох чоловік. За потреби ми можемо розширити роботу цієї служби. Працівники забезпечені відповідними засобами захисту, — зазначив спікер.

На залізничному вокзалі також організовано приміщення для тимчасової ізоляції осіб із симптомами респіраторних захворювань. Людям Володимир Богайчук порадив утриматися від поїздок за кордон та при можливості не відвідувати масові заходи.

—   В області створено дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги, а також визначено дві госпітальні бази, де при необхідності надаватимуть допомогу хворим. Це міська дитяча лікарня та лікарня швидкої допомоги у Тернополі. Розроблено алгоритм дій та маршрут пацієнтів, які відповідають підозрі або визначенню випадку 2019-nCoV. Окрім цього, у нас є понад 400 ліжок у районних центрах, де також є боксовані палати в інфекційних відділеннях. Там медики також зможуть надавати допомогу цьому контингенту хворих. Окрім цього ми визначили і карантинні заходи для того, щоби обмежити контакти з інфікованою особою. Бо ж чимало наших громадян, колег приїжджають в область. Відтак ми повинні уміти провести правильну карантинізацію людей у разі виникнення десь захворювання, — додав пан Володимир.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.