Чому тернополянам не варто довіряти загальним гороскопам?

Опубліковано в Історія тижня 06.11.2019

На читання гороскопів людей найчастіше штовхає цікавість - багатьом хочеться дізнатися, що ж їм передбачено в майбутньому. Тільки не всі знають, що для того, аби отримати відповіді на певні питання чи дізнатися достовірну інформацію, що стосується діяльності, схильностей, можливостей людини та інше, не варто користуватися загальними прогнозами.

Часто в газетах, журналах, телепрограмах чи навіть на певних інтернет-ресурсах публікують гороскопи для всіх знаків зодіаку. Як розповів тернопільський астролог Ігор Балябас, такі гороскопи не дадуть точного прогнозу, адже складені без врахування важливих показників.

—  Певний гороскоп можна поділити на дванадцять відрізків, або домів. От кожен дім в астрології відповідає за подієве трактування натальної карти і, відповідно, вказує на певні сфери життя людини. Наприклад, другий дім відповідає за фінансовий бік життя – здобутки, майно, ставлення речей, їжі. Щодо третього дому, то на основі нього можна визначити родинні відносини людини, спілкування та взаємодію з оточенням, короткі поїздки й інше. Є окремі доми, які пов’язані зі здоров’ям людини – шостий, восьмий, дванадцятий. Ось на основі аналізу цих домів можна глибше характеризувати людину за певними критеріями. Якщо розглянути загальні гороскопи, то, звичайно, деякі показники щодо тієї чи іншої людини (залежно від знаку зодіаку), можуть виявитися правдивими.  Бо ж присутні в гороскопі певні доми, характерні для того чи іншого зодіаку. Тільки дані, які дає загальний гороскоп, дуже неточні й часто виявляються неправдивими. За загальним прогнозом ми ніколи не зможемо глибше проаналізувати характеристики людини. Ми не зможемо вивчити, які хвороби, уміння, навички, звички та інші показники можемо відносити до людини.

А вивчити всі ці дані можна тільки на основі правильного індивідуального гороскопу, який астрологи складають при врахуванні багатьох чинників. Це насамперед місце та точний час народження. Відповідно, за положенням небесних об’єктів у момент народження людини можна визначити життєві можливості цієї людини. Від години народження залежить насправді дуже багато. Наприклад, якщо складати натальну карту двох людей, які народилися в один і той самий день, але різні години, то й астрологічні прогнози в них будуть різні. До того ж бачимо, що людей, які народилися під певним знаком зодіаку, може бути тисячі, та кожен особливий по-своєму. Тож не може бути такого, що всі сто тисяч овенів чи козерогів мають однаковий характер, можливості, схильність до збагачення та інше. Наприклад, на овена, який народився вранці, можуть впливати зовсім інші планети та стихії, аніж на нічного овена,  —  наголосив астролог.

Чоловік додав, що загальні гороскопи складають радше для того, аби задовольняти цікавість читачів, аніж для надання достовірного астрологічного прогнозу.

—  Часто люди охоче читають газетні гороскопи та вірять у це. Овени розбагатіють, тельці поїдуть у подорож! І таке інше. Оці загальні гороскопи – не що інше, як профанація. Та загальні «передбачення» все ж наповнюють сторінки газет, журналів, інтернет-видань. До того ж не завжди такі популярні гороскопи складають професійні астрологи. Навіть якось знайомі розповідали, що пишуть гороскопи ті особи, які працюють у певному виданні. Їхня професія може бути зовсім не пов’язаною із астрологією. І друкують ці дилетантські гороскопи на тиждень, місяць чи рік для того, щоби зацікавлювати читачів, привертати увагу людей до свого ресурсу. Астрологія тут здебільшого виконує роль розважального варіанту – «для зацікавлення і додатку до газети», —  додав пан Ігор.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.