Версія для друку

Тернополянин представить Україну на найпрестижніших змаганнях у світі

Опубліковано в Історія тижня 16.05.2019

Професійний бодібілдер із Тернополя Олег Кривий днями повернувся зі свого першого професійного турніру IFBB PRO League «Musclecontest Nacional Pro», що відбувся у бразильському Сан-Паулу, де здобув беззаперечну перемогу.

Перемога у цих змаганнях дозволила йому кваліфікуватися на найпрестижніші світові змагання з бодібілдингу «Містер Олімпія» (Mr.Olympia), що є вражаючим результатом не тільки для тернопільського, але й для українського спорту.Тим паче, що за 30 років історії бодібілдингу в Україні на сцену Олімпії виходили тільки три українці.

Як вдалося обійти найкращих атлетів світу, 30-річний тернополян розповів «Сороці».

- Чи сподівалися ви на перемогу на цих змаганнях?

- Я не міг очікувати, тому що для мене це був професійний дебют, перш за все, і серед професіоналів виступають, в основному, такі ж чемпіони, як і як, які багато досягли в любительському спорті. Тобто я їхав туди спробувати свої сили, а вийшло так, що виграв.

- Розкажіть детальніше, що це за турнір.

- Це - професійний турнір, тобто комерційні змагання, де виплачують відповідні грошові винагороди, і участь у яких беруть тільки запрошені організаторами спортсмени. На даному турнірі було 12 спортсменів,  серед яких я зайняв перше місце одноголосно.

В нашому виді спорту чим менше балівтобі ставлять судді, тим краще, тобто чим більше балів, тим в тебе більше мінусів. Є три критерії оцінювання: перш за все, це - пропорції, тобто розвиток всіх частин тіла однаковий має бути, другий – це якість м’язів, щоб їх було чітко видно, щоб не було видно жирового прошарку. І третє – це подача, тобто як ви можете показати свою форму.

Вийшло так, що всі судді поставили мене на перше місце, і я виграв даний турнір.

- Кому присвятили свою перемогу?

- Своєму другу Андрію Пушкарю. Він був моїм першим тренером, а згодом ми потоваришували. Андрійзавжди за мене переживав, був моїм найбільшимфанатом, і постійно говорив, що я маю виступати на цьому турнірі, де змагаються найкращі атлети, ну і я зробив все, щоб не підвести його.

- Хто вас підтримує на спортивному шляху?

- Всі перемоги, всі підготовки зі мною пройшла моя дівчина, з якою ми разом вже 6 років. Це - дуже близька мені людина, яка бачила все в моєму житті. Вона не те, що моя підтримка. Вона, мабуть, найбільша перемога в моєму житті.

- Як далі плануєте розвиватися у даному виді спорту?

- Я ніколи не загадую наперед, тому що життя дуже змінюється, і часто ти плануєш одне, а виходить все по-іншому. По великому рахунку, щоб рухатись далі у даному виді спорту потрібно їхати з України, наприклад, в Америку, бо там ця індустрія дуже розвинена. Але в мене наразі немає жодного бажання покидати свою країну. В мене тут і бізнес, і друзі, і батьки, тому ще побачимо.

 

Фото - з відкритих джерел