Як мешканцям Тернопільщини правильно подбати про своє волосся після зими?

Опубліковано в Історія тижня 03.03.2019

Мороз і температура нижче нуля роблять вкрай несприятливий вплив на волосся, яке стає ламким, тьмяним і сухим. Тому з приходом весни багатьом мешканцям Тернопільщини потрібно подбати про свої локони.

Як пояснила тернопільська перукарка  Зоряна Сеник, комплексний догляд за волоссям після зими включає в себе не тільки салонні процедури, але і збалансований режим харчування, та самостійний догляд в домашніх умовах - маски, ополіскування настоянками з трав і т.д.

—  Якщо говорити про відновлювальні процедури для волосся після зими, то раджу скористатися насамперед комплексними: термокератинування, мезотерапія, екранування та інші. Після них локони волосся виглядають здоровими і доглянутими, в меншій мірі піддаються негативним впливам. Процедурами можна скористатися в салоні. Варто також відзначити, що накопичувальний ефект посилюється після кожної наступної процедури. Догляд за волоссям після зими можна самостійно проводити і в домашніх умовах. Можна подбати про своє волосся за допомогою арганових олійок, двохфазних кондиціонерів. Вони захистять волосся і в той же час наситять його додатковими вітамінами, —  поділилася порадами Зоряна Сеник.

Фахівчиня зазначила, що не радить використовувати пінки і муси, які служать для укладання волосся з подальшою фіксацією. Обидва засоби мають схожу консистенцію та пересушують локони.

Дівчина додала, що правильне харчування – також запорука гарної шевелюри. А, значить, щоб поліпшити стан волосся до весняного сезону, доведеться переглянути свій режим харчування.

Мікроелементи. Для волосся в першу чергу необхідні цинк, мідь, кальцій і кремній. Тому доведеться активно налягати на морепродукти, горіхи, сир та овочі, особливо варто приділити увагу болгарському перцю.

Вітаміни. Догляд за волоссям після зими - це не тільки вітамінні маски, а й корисне харчування зсередини. Вітаміни групи А, В, С і Е стануть справжніми рятівниками після зимових холодів. Ці вітаміни у великих кількостях знаходяться в оранжевих фруктах і овочах, а також у зелені. Зараз знайти свіжий лук або кріп в будь-якому супермаркеті не складе труднощів навіть у зимові місяці.

Білки. Нежирне м'ясо, риба, яйця і сир - все це необхідно включити в свій раціон.

Вода. Проблема сухості і ламкості волосся в тому, що їм не вистачає достатнього зволоження зсередини. Тому необхідно вживати щодня не менше 2 л звичайної, негазованої води.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.