«Бюджет ще до другого читання буде змінений, однак ним я задоволений», - Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 21.09.2018

У Верховній Раді сьогодні, у п’ятницю 21 вересня, під час Години запитань до уряду, в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова презентує проект бюджету на 2019 рік.

На переконання депутата ВРУ з Тернопільщини від БПП Ігоря Побера, цьогоріч, як і в попередні два роки, документ народні обранці встигнуть проголосувати вчасно. Водночас нардеп не вбачає можливих маніпуляцій під час голосувань за бюджет через майбутні президентські вибори.

- Вже сьогодні після презентації документу, він буде в депутатів на руках, що дозволить у подальшому проголосувати його в першому читанні, потім – обговорити зміни. Проект бюджету ще до другого читання буде змінений. Багато цифр виглядатимуть по-іншому, але особисто від себе скажу – я, як представник транспортного комітету, задоволений видатками на дороги, адже за попередні роки, і це продовжиться в наступному, їх почали робити. Крім того, кошти виділяють на оборону, збільшується зарплата військовослужбовцям (щоправда, мене трохи засмучує те, що зарплату збільшують і силовому блокові – поліцейським). Видатки є на освіту, медицину.  Найважливіше, щоб ми поступово вводили ті зміни, які підуть на покращення добробуту. Звісно, це не буде одразу так відчутно, однак ми рухаємося вперед в міру своїх можливостей, - наголосив Ігор Побер.

Нагадаємо, згідно затвердженого Кабміном документу передбачається ріст ВВП на 3%, інфляції – на 7,4%. Найбільше коштів планують спрямувати на освіту – 242 мільярди гривень, на обороноздатність держави – 209,5 мільярдів. На охорону здоров’я – 92 мільярда, на дороги – 56 мільярдів, на агропромисловий комплекс – 6,9 мільярдів, а культуру – 5,4 мільярда. Також у проекті бюджету на наступний рік закладено 29,40 гривень за 1 долар. Що ж стосується мінімальної заробітної плати, то вона зросте з 3 723 гривень у 2018-му до 4 173 у 2019 році.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.