«Ідея, за яку померли борці за волю України - перемогла!» - Михайло Головко на освяченні символічної могили воїнів УПА на Збаражчині

Опубліковано в Політика Автор  11.09.2018
У полі неподалік села Бодаки на Збаражчині освятили каплицю і відновлену символічну могилу воїнів УПА. У червні 1944 року радянські солдати вбили на цьому місці майже півсотні патріотів.

На перший погляд – це звичайне поле. І,  якби не старожили, можливо, ніхто б не дізнався історію українських повстанців, що віддали 48 життів під час несподіваної засідки ворога неподалік села Бодаки Збаразького району. У пам'ять про героїв, чиї тіла так і не знайшли для перепоховання, за підтримки народного депутата України від партії ВО «Свобода» Михайла Головка, тут спорудили каплицю і відновили символічну братську могилу.

«Цей храм нехай буде не просто стояти на цьому місці, а нехай буде місцем молитви, місцем паломництва усіх справжніх патріотів. Усіх тих, хто пам’ятають наших борців за волю України. Хай кожен поспішить сюди помолитись за упокій їхніх душ», - зазначив Архієпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ Київського патріархату Владика Нестор.

Усі присутні на молебні мали можливість побачити, який страшний бій відбувся тут у червні 1944-го. Сорок вісім патріотів віддали життя через одного зрадника. Учасники Всеукраїнської громадської організації «Сокіл» підготували реконструкцію історичних подій.

«Не в сорокових роках минулого століття, але в перспективі, їхня жертва мала сколихнути націю. Нація мала прокинутися і зрозуміти, що вона в решті решт є господарем на своїй Богом даній землі. Що не має терпіти жодного окупанта, щоб ніякий ворог не ступав на святу українську землю. І їхня жертовність спонукала, що та ідея, за яку вони померли – вона перемогла. Бо не ні Рейху, ні радянського Союзу, але є Україна», - каже народний депутат України від партії ВО «Свобода» Михайло Головко.

І, хоча нам не відомі імена цих героїв, їх жертовність і любов до рідної землі назавжди вписана в історію визвольної боротьби нашої держави.

«Ці хлопці, яких ми зараз вшановуємо, це є приклад, орієнтир самопожертви, відданості, любові до своєї землі, віри в Україну, віри в Бога, віри в велику Українську ідею, що на цій землі таки постане Українська держава з українською владою, де українець себе буде відчувати заможним,  зможе плекати свої сім’ї і не думати, як покинути цю землю», - вважає голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.