«Прийняття нового Виборчого кодексу дозволить якісно оновити політичну еліту в українському парламенті», – укропівець Андрій Цибульський

Опубліковано в Політика Автор  06.09.2018
Всеукраїнська акція на підтримку виборчої реформи знову відбудеться під стінами Верховної Ради.
Так, 6 вересня до Києва з’їдуться активісти та політики зі всієї України, аби домогтися скасування змішаної виборчої системи, запровадженої за режиму Януковича. Натомість учасники акції вимагатимуть впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками. Тернопільська обласна організація політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» також підтримує масштабну всеукраїнську акцію.
«Прийняття нового Виборчого кодексу дозволить якісно оновити політичну еліту в українському парламенті. Варто провести паралелі з 2015 роком, коли було змінено виборче законодавство, що стосувалося місцевого самоврядування. Попри весь скептицизм, я оцінив би тодішню реформу позитивно, хоч деякі округи навіть залишилися без депутатів. Відмовившись від чистої «мажоритарки», люди могли розставити в партійному списку за рейтингом тих людей, яких вони б справді хотіли бачити при владі. Так, 2015 рік став своєрідною репетицією нової виборчої реформи», – зазначив голова фракції «УКРОП» в Тернопільській обласній раді Андрій Цибульський.
За словами Андрія Цибульського, народні депутати від «УКРОПу» підтримали законопроект № 3112-1 – проект Виборчого кодексу в першому читанні й обов’язково підтримають у другому. Також головний тернопільський укропівець вважає, що необхідно зберегти прохідний бар’єр у 4 %.
«Сподіваюсь, що у новому варіанті Виборчого кодексу збережеться норма прохідного бар’єру  у 4 %. Це дуже важливо для нових політичних сил, які поки не наростили свої «політичні м’язи». Чим вищий відсоток, тим важче їм буде потрапити у парламент, а це означає що буде менше нових активних політиків. Я закликаю усіх вийти з ключовими меседжами та донести до виборців переваги нового Виборчого кодексу», – додав Андрій Цибульський. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.