Нелегальні мігранти в Україні часто роблять фіктивні шлюби, щоб користатись потім можливістю безвізу, - тернопільський нардеп

Опубліковано в Політика Автор  08.08.2018
Нардеп з Тернопільщини прокоментував збільшення нелегальних мігрантів в Україні.
 
В Україні зростає кількість незаконних мігрантів. Так, за півроку до країни незаконно намагалось потрапити майже півтори тисячі осіб. У порівнянні минулорічні показники становили більше 1000 незаконних мігрантів.
 
Як повідомляють в Державній прикордонній службі, 417 осіб було затримано власне за незаконний перетин кордону, а більше тисячі – за порушення правил перебування в нашій країні. Переважно це особи з Іраку, Туреччини, Афганістану, Шрі-Ланки, Марокко, Індії, Бангладешу. Але найбільше прикордонники фіксують жителів В’єтнаму. Якщо в минулому році було 30 громадян цієї країни, то в цьому – 103.
 
На думку народного депутата від БПП Ігоря Побера, незаконні мігранти не ставлять собі за мету оселитись на Україні. Їхньою кінцевою ціллю є країни Європи:
 
- Я гадаю, що мігранти не їдуть сюди на Україну, щоб залишитись тут. На мою думку, їхня ціль – європейські країни. Вони часто роблять і фіктивні шлюби, щоб користатись потім можливістю безвізу. Щоб рухатись далі до країн Європи. Україна – просто стартовий майданчик, - прокоментував Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.