«МАФ-и окрім негативу, слугують і місцем роботи для людей», - Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  08.08.2018
Проблема МАФ-ів турбує не одне українське місто.
Кожного дня на вулицях з’являється все нова кількість таких торгових будок, більша частина з яких, як це показує практика, встановлюється без відповідних дозволів, через певні «кришування». Й лише невелика кількість МАФ-ів розміщається з дотриманням норм законів.
 
Разом з тим, як пояснює народний депутат з Тернопільщини Ігор Побер, не потрібно розглядати цю проблему однобоко. Адже МАФ, одночасно зі всіма недоліками, слугує робочим місцем для людина, яка отриману зарплату, за яку утримує свою сім’ю. Тому до вирішення цієї проблеми потрібно поставитись доволі серйозно, щоб все відповідало закону й щоб люди не залишились без місця роботи.
 
- Тут золотої середини немає. Наприклад, мер Києва хоче перетворити місто у сучасне та європейське. І ці МАФ-и, які є, їх, можливо, потрібно реконструювати, щоб вони мали сучасний вигляд. Потрібно розглядати різні варіанти, щоб вирішити проблему із ними. Адже вони, як не як, дають робочі місця людям, в окремих випадках - слугують єдиним доходом для сім’ї. Проте цей мотлох, який сьогодні стоїть і у центрі, і в інших частинах столиці не може перебувати там у такому стані. Звісно, ще одним негативом є таке поняття як «кришування». Воно в нашій країні є. Від цього нікуди не подінешся. Однак, це вже робота правоохоронних органів. Не до мерії, а до правоохоронців, адже якщо МАФ-и незаконно з’являються, цим мають займатись відповідні органи, розслідувати ці інциденти, - пояснив Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.