Олег Тягнибок: «У лемків є родзинка, яка потрібна нам усім – це традиція»

Опубліковано в Політика Автор  07.08.2018
Впродовж 3-5 серпня в урочищі «Бичова», що в Монастириському районі, проходить XIX Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини».
 
На захід з’їхались тисячі лемків, тернополян включно із обласним керівництвом, народними депутатами та лідерами політичних сил. Щоб привітати всіх учасників приїхав і лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.
 
- Найліпшим і найприємнішим для мене з того, що я побачив і відчув сьогодні – є люди. Це Ви, товариство. Це велика лемківська сім’я, яка є частиною нашої Української родини. Я вами захоплений, адже незважаючи на всі лихоліття, незважаючи на те, що лемків гнали зі своєї землі, намагалися вбити порозуміння між родинами, знищити мову, традицію, культуру, Вам вдалося все це вберегти, а значить - вдалося нам усім вберегти Україну. Вдалось зберегти наші світоглядні, родинні цінності, які передавалися від покоління до покоління. Сьогодні нам намагаються нав’язати всілякі збочення, змушують повірити, що потрібно жити по-іншому. Незважаючи на це ми українці знаємо як потрібно жити на своїй Богом даній землі і ми маємо розуміння того, що таке втрачена земля; що таке, коли за закритими шторами отець провадить службу Божу; що таке, коли заховані книжки від кагебістів і інших нелюдів; що таке, коли материна пісня, українська пісня передається від матері до доньки. Саме це той скарб для нашого покоління. Мені сказали і я зрозумів, що це дійсно правда: «Лемко то є українець со знаком якости». Й от мені здається, що у лемків є саме та родзинка, яка потрібна нам всім – це традиція. Як Шевченко говорив, що таке нація – це мертві, живі і ненароджені. Ось це той ланцюжок – кровна спільнота, цінності. Саме це нам потрібно зберігати та передавати. Я думаю, що наша мета стати останнім поколінням, яке дієво боротиметься за Україну. Дай Боже, щоб наші діти і внуки не боролись за Україну, а користались плодами великої могутньої української нації. Сьогодні бажаю усім гарного дня. Слава Вам, слава лемкам і слава Україні! Посмішок і перспективи, - наголосив Олег Тягнибок.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.