Олександр Кравчук: «”За життя” працює над поверненням довіри до банків і судів!»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 15.07.2018
Українська влада довела країну до того, що громадяни не довіряють найважливішим фінансовим і правовим інститутам, знищуються знакові символи держави. У разі продовження такої політики, недовіра людей до судів і банків приведе Україну до катастрофи, переконаний народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович.
 
«У нас накопичилось безліч проблем окрім війни і економічної розрухи. Сьогодні знищуються основні знакові символи держави. В Україні вже не працює судова система. Я недавно був в Харківській області і дізнався про те, що в трьох районах вже просто немає суддів, при цьому судові справи накопичуються, направляються в обласні суди, що, безсумнівно, впливає на їх працездатність ... Доходить мало не до того, що треба хабар платити, щоб судили! »,- обурився парламентарій.
 
Політик заявив, що при владі також немає ніякої стратегії щодо розвитку банківської системи та нагадав, що обсяг депозитів від фізичних осіб за останні роки значно скоротився.
 
«Для того, щоб країна розвивалася, потрібно, щоб люди вкладали свої кошти в банки, щоб гроші вкладників насичували банківську систему. У нашій країні сьогодні ніхто не довіряє банкам, тому що раніше банки вже неодноразово залишали «під церквою» своїх клієнтів. У нас за останні чотири роки не було засуджено жодного власника банку, хоча від дій недобросовісних банків постраждали сотні тисяч українців. З січня 2014 року загальний обсяг депозитів в банках впав з 55 млрд. гривень до 19 млрд. Це катастрофа!», - переконаний парламентарій.
 
Як стверджує очільник Тернопільського обласного осередку політичної партії «За життя» Олександр Кравчук, влада зобов’язана повернути довіру людей до банків та судів. Потрібно запроваджувати реформи, однак не ті, які сьогодні пропонує керівництво країни.
 
«За час правління нашої колишньої екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої і завдяки їй подібним в Україні було ліквідовано 67 банків з активами майже у 400 мільярдів гривень. Держава, окрім шматка паперу, зі свого боку не надала жодних гарантій вкладникам і не захистила їхні вклади. Люди, які довірили свої гроші банкам, надзвичайно сильно постраждали від правління Гонтаревої. Звичайно, якщо наша партія прийде до влади, одним із першочергових завдань, над якими ми працюватимемо, стане питання постраждалих від ліквідації банків вкладників. Банківська система – це основа України. Вона входить у трійку ключових механізмів, які можуть підняти економіку нашої держави. Що ж стосується судової системи, її потрібно реформувати , проте вона не повинна перетворитись в інструмент тиску на народ, на бізнес. Звісно, що нинішнім судам ніхто не довіряє. Проте, це не дає підстав стверджувати, що всі працівники Феміди некомпетентні та продажні. Серед них є хороші, кваліфіковані спеціалісти. Ми підтримуємо судову реформу, однак не так як це пропонує зробити теперішня влада. Щоб не було так само, як і з «реформою поліції»: машини побиті, виїжджати на виклики немає кому, в районах катастрофічно не вистачає кадрів, вже не говорячи про некомпетентність нових патрульних. Подібна ситуація виникла з іншими посадовцями та чиновниками під час люстрації. Остання спрацювала в негативну сторону, оскільки звільнили з роботи багатьох професіоналів, а на їхнє місце взяли молодих, ще некомпетентних людей, які не знаються в своїй справі», - наголошує Олександр Кравчук.
 
Також очільник тернопільської партії «За життя» зазначив, що їхня політична сила на разі працює разом із юристами над двома вкрай важливими законопроектами: про вкладників, які втратили кошти через ліквідацію банків та про відміну люстрації.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.