Михайло Головко: «Трамп – американський націоналіст, який відстоює інтереси своєї країни»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 15.07.2018
Три роки тому Німеччина, Франція, Україна та Росія підписали Мінський протокол, який передбачає деескалацію збройного конфлікту на сході України. Народний депутат України Михайло Головко, зважаючи на недотримання положень документу та співпрацю між трьома іншими країнами-підписантами, вважає, що Україні потрібен другий формат.

– Нам потрібен Будапештський формат, у якому була б Велика Британія і США, які чітко визначали безпеку для  України і які зовсім не «церемоняться» із РФ. Адже Дональд Трамп поводиться, як американський націоналіст, який захищає інтереси США. Мені імпонує його позиція, коли він розкритикував точку зору країн Європи, в першу чергу Німеччини та Франції, які торгують із Москвою і будують «Північний потік –2». Завдяки тому, що Трамп підняв це питання на весь світ, ми можемо побачити зв’язок Німеччини і Франції з Росією. ВО «Свобода» попереджала,  що в цьому форматі (Мінському – прим. авт.) нам не можна очікувати успіху і ми не повинні брати у ньому участі, адже Німеччина та Франція з Москвою, а це для нас –  заздалегідь неправильний формат, бо «друзі» Путіна будуть проти України, – запевняє Михайло Головко.

До слова, нардеп пропонує звернути увагу на Будапештський формат та перейняти досвід США, адже президент цієї країни чітко знає, за які позиції виступає.

Нагадаємо, що 12 липня на полях саміту лідерів країн-членів НАТО в Брюсселі, відбулася зустріч Петра Порошенка з Дональдом Трампом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.