У Польщі тернопільська укропівка Інна Вовчок вшанувала жертв Сагринської трагедії

Опубліковано в Політика Автор  11.07.2018
Укропівка Інна Вовчок долучилась до вшанування пам’яті українців, які загинули 1944 року від рук польських «селянських батальйонів» та Армії Крайової. Кривава трагедія увійшла в історію під назвою «Різанина в Сагрині».

Пам’ятний захід відбувся в польському селі Сагринь за участю Президента України, делегацій із Тернопільської, Волинської, Львівської та Івано-Франківської областей. На місці знищення місцевого українського населення польськими бойовиками відкрили меморіальний комплекс.

«Побачивши на пам’ятному меморіалі безліч українських прізвищ та імен, розумієш масштаби цієї кривавої трагедії. Ми повинні пам’ятати цю сторінку історії та розповідати про неї всім, хто ще не знав. Українці та поляки мають зробити все, щоб у майбутньому більше не допустити таких трагічних подій, які залишають кривавий слід на багато поколінь. Я вражена масштабами цього збройного конфлікту», – зазначила депутатка Тернопільської обласної ради від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Інна Вовчок.

ukrop2 09 07 18

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.