«Алкоголь – це дозволений наркотик», – Михайло Головко про покарання п’яних водіїв

Опубліковано в Політика Автор  09.07.2018
Верховна Рада підтримала законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах", який пропонує за діяння, вчинені особою у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, карати її позбавленням волі терміном від 8 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном 10 років.

Новий проект також передбачає позбавлення особи права керувати транспортним засобом, якщо вона порушить його, то каратиметься позбавленням волі терміном на 5 років із позбавленням права керувати транспортними засобами довічно.

 – Водіння автомобіля у нетверезому стані – це та проблема, яка дійсно турбує суспільство. Людям важливо знати, що у них не в’їде п’яний водій чи не зіб’є когось на пішохідному переході. Одним із варіантів уникнення таких небезпечних ситуацій є жорстке карання правопорушників.  Норма, за яку я проголосував у парламенті, змусить водіїв задуматися про ризик та про те, що алкоголь – це дозволений наркотик, – повідомив народний депутат від фракції ВО «Свобода» Михайло Головко.

До слова,  в Україні 54 % ДТП скоїли водії у стані алкогольного сп’яніння, також майже 80 % ув’язнених вчинили свої злочини, будучи напідпитку. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.