В кожній країні під посольством РФ мають пройти акції на підтримку Олега Сенцова – нардепи від УКРОПу

Опубліковано в Політика Автор  07.06.2018

Українська влада не робить жодних дієвих кроків для визволення незаконно засуджених бранців кремлівського режиму. Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявив голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко.

«Ми не бачимо сьогодні дієвих кроків із визволення українських в’язнів сумління з путінських таборів ані з боку Президента України, ані з боку Міністерства закордонних справ, ані з боку українського посольства в РФ», зазначив Тарас Батенко.

В УКРОПі вважають, що українська дипломатична служба повинна бути більш категоричною у своїх вимогах визволити бранців Кремля. Водночас у політсилі закликають партнерів з Європейського Союзу не ручкатися з президентом Путіним, а наголошувати на необхідності визволення українських політв’язнів у кожній розмові з господарем Кремля.

«Ми не повинні опускати руки. Щодня мають відбуватися акції протесту під російськими посольствами в усьому світі, а не тільки в Україні. Ми мусимо боротися за живого Сенцова, за живого Кольченка, за кожного українського громадянина», – зауважив укропівець.

У свою чергу народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич закликала закордонних дипломатів долучитися до акцій на підтримку Олега Сенцова, які цими днями відбуваються у десятках європейських міст.

«Наша партія готує звернення до всіх посольств, які перебувають в Україні, із проханням підтримати свідомих громадян України і європейських столиць у захисті українських політв’язнів і надати оцінку злочинним діям Путіна та Росії. Ми наполягаємо, щоб наша позиція була спільною й консолідованою», – наголосила Ірина Констанкевич.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.