Суд нарешті визнав "заочне" голосування Гадза за відставку Луценка незаконним

Опубліковано в Політика Автор  29.05.2018
Ще наприкінці минулого року – 22 грудня, під час чергової сесії Тернопільської обласної ради виник збій системи «Рада», внаслідок чого вона поставила голос відсутнього у залі депутата Петра Гадза «за» звернення Тернопільської обласної ради до Президента та ВРУ щодо звільнення з посади Генпрокурора Юрія Луценка, ініційоване фракцією ВО «Батьківщина».
 
Щоб відстояти справедливість та скасувати помилкове рішення щодо голосування, політик 25 грудня із відповідною заявою звернувся до суду. Як розповів юрист Петра Гадза судова тяганина тривала аж до 24 травня.
 
- Відомо, що 22 грудня у обласній раді проголосували за звернення до Президента та ВРУ щодо відставки з посади Луценка. Ми вважаємо, що воно було проголосоване незаконно оскільки Петро Іванович взагалі був відсутнім у залі, однак, незрозуміло чому він також проголосував. Сесія проводилась у п’ятницю 22 грудня, а вже в понеділок 25-го ми звернулись до суду про скасування даного рішення. Суд нам відмовив. Тоді ми написали апеляційну скаргу, апеляційний суд прийняв її до розгляду та скасував ухвалу про відмову і направив нашу справу на новий розгляд. Весь процес тривав від кінця грудня до вчорашнього дня. В результаті Тернопільським окружним адміністративним судом визнано, що дане рішення є незаконним і таким, що не відповідає Конституції України та чинному законодавству. Поки що нам оголосили лише вступну та резолютивну частини. Суд оголосить мотивувальну частину приблизно через 5 днів, - пояснив юрист Петра Гадза Андрій Лось.
 
Нагадаємо, під час збою системи «Рада» Петро Гадз висловив своє обурення її роботою. Адже при розгляді важливих звернень та проектів, система повинна працювати без збоїв та помилок. Крім того, після інциденту із голосування за відставку Луценка чимало депутатів Тернопільської обласної ради вимагали відкликати свої голоси.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.