«Ринок землі в Україні – чорний та корупційний», – Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  29.05.2018
Нещодавно Європейський суд зобов’язав Україну скасувати мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який, на його думку, порушує Європейську конвенцію з прав людини.
Ринок землі має бути, але некорупційний та прозорий, – вважає народний депутат з Тернопільщини Ігор Побер. 
– Не потрібно зараз ніяких голосувань, щодо мораторію на продаж земель. Він буде існувати до того часу, поки ми не приймемо закон «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Ринок землі в нас є, але він чорний та корупційний. Багато земель продаються під виглядом паїв, арен. Існує багато спекуляцій та корупції, а особливо у наданні територій в оренду. Багато людей хвилюються, що хтось один може скупити всі землі у бідних селян. Через це, я вважаю, фахівці мають прописати, скільки територій можна продавати в одні руки, – пояснив Ігор Побер.  
Варто зауважити, що скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення було однією із вимог Міжнародного валютного фонду.
– Треба дивитись правді у вічі і не лукавити, що для стабілізації фінансової системи кредит МВФ нам дуже потрібний, але в цьому є і свої недоліки. Дуже погано, що ми не завжди самостійно приймаємо закони, а часто це відбувається під тиском різних організацій, зокрема й того ж Міжнародного валютного фонду. Ми повинні самі все вирішувати і дбати про свою державу. Якщо навести порядок на митниці, аби всі доходи були офіційними, ми зможемо значно збільшити бюджет, хоч це і вдарить по цінах, – зазначив Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.