Нардеп із Тернопільщини допомагає укріпляти політично-економічні відносини з Йорданією

Опубліковано в Політика Автор  25.05.2018
На запрошення парламенту Йорданського Хашимітського Королівства народний депутат від БПП Микола Люшняк відвідав економічний форум в країні, який відбувся на початку травня.
Як розповів політик, подібні візити є важливими та вигідними для нашої країни не лише в економічному, а й – політичному аспектах, оскільки допомагають налагодити відносини між державами.
- Звичайно, було приємно побачити, як парламентарі дбають про свою державу, як вони хочуть її будувати. Маємо розуміти, що Йорданія є нашим стратегічним партнером на Близькому Сході, який завжди підтримує Україну. Варто також пам’ятати, що ця країна голосує по резолюціях ООН і її голос є важливим для нас, якщо ми хочемо, аби на світовому рівні, Росію визнавали агресором. Не варто забувати й те, що РФ завжди мала великий вплив на такі країни, як Йорданія, Сирія, відповідно вплив України там нівелювався. Проте сьогодні, завдяки подібним візитам, ми відновлюємо та розвиваємо дипломатичні відносини між нашими державами. Крім того, Йорданія має велику зацікавленість до України, так як бачить у нас свого стратегічного партнера. Не менший інтерес у йорданців викликає і наша культура - наголосив Микола Люшняк та продовжив: - На сьогодні, у нас немає посольства Йорданського Хашимітського Королівства, однак, ми хочемо відкрити його. Це дасть можливість спілкуватись двом країнам у більш тісній дипломатичній, економічній та туристичній місіях.
Також нардеп зазначив, що на базі українського посольства в Йорданії планують створити торговий дім «Україна-Йорданія», який стане своєрідним комунікативним майданчиком двох держав у сфері економічних відносин.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.