Віктор Овчарук: В області є заклади охорони здоров’я, готові вже нині стати центрами медичного туризму

Опубліковано в Політика Автор  27.04.2018
Серед таких, безперечно, виділяється Більче-Золотецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації.

Добра слава про Подільську оздоровницю, а саме так її називають пацієнти, розійшлася не лише у нашому краї, а й далеко за межами Тернопільщини. Підлікуватися, пройти реабілітацію, обстежитись чи отримати профілактичні процедури сюди приїжджають з різних куточків України.

Хто із наших сучасників хоча би раз не ставив собі запитання: «Непокоїть стан серцево-судинної системи?», «Турбують болі у спині та суглобах?», «Необхідно пройти обстеження, чи дбайливо підібрати лікування й відновити здоров’я батьків?», «Замордувала втома від роботи і стресів, чи терміново здалось би скинути зайві кілограми?». За відповідями та допомогою варто їхати до Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації, тут докладуть усіх зусиль, щоб пацієнт позбувся недуги та повернув собі радість життя!

Медичний заклад знаходиться у селі Більче-Золоте Борщівського району– древньому, багатому історією  та неповторної краси природи куточку Дністровського каньйону, у низині річки Серет, поміж зачудованих гір та дібров. Тут особливий мікроклімат,  цілюща вода. Недарма вже понад чотири з половиною тисячі років тут селилися люди. Чимало пам’яток Трипільської культури знайдено у селі та околицях.

b12c73b95d88ddfffee10827f72464c1

За 70 років лікарняний заклад перетворився із сільської лікарні на великий оздоровчий комплекс, де одночасно можуть поліпшити своє здоров’я 200 осіб. Щорічно тут оздоровлюється понад п’ять тисяч пацієнтів.
Більче-Золотецька обласна лікарня фізіотерапії та реабілітації – це провідний спеціалізований лікувально-профілактичний заклад Тернопільської області, який забезпечує надання висококваліфікованої медичної допомоги, проведення комплексного реабілітаційного та відновного лікування.

Фізіотерапевтичне відділення лікарні  включає відділи апаратної фізіотерапії, водолікування, теплолікування, басейн, сауну, інгаляторій та фітобар, кімнату штучного мікроклімату, ручні та апаратні масажі, а також зал ЛФК та механотерапії. Восени минулого року було відкрито два нових відділення: водолікування і діагностики та відділення СІПАП-терапії. Нині медицина пропонує різні методи лікування, і лікарня використовує їх уповні, у тому числі найновіші технології, пропонує понад 100 фізіотерапевтичних та реабілітаційних процедур. Є тут і, так би мовити, унікальні процедури, які надають лише у двох медичних закладах України. У велетенському тренажерному залі окрім звичних тренажерів розміщено комплекс тонусних столів, принцип дії яких оснований на повторюваних рухах динамічної частини столу, в той час як статична частина фіксує положення спини. Під час тренування пацієнт послідовно проходить 8 тренажерів, кожен з яких відповідає за певну групу м'язів, таким чином отримує ізольоване навантаження рівномірно і інтенсивно на всі групи м'язів протягом 60 хв. Займатися на тонусних столах можуть всі, без обмеження за віком і фізичною підготовкою. Навіть люди, які дуже давно не отримували фізичного навантаження, з великою надмірною вагою, які страждають варикозним розширенням вен, болями в спині, задишкою, не мають можливості займатися активними видами спорту, зможуть отримати тренування всіх груп м'язів за допомогою тонусних столів. Кажуть, що година занять на тонусних столах рівноцінна 7 годинам занять на звичних тренажерах.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.