Хоростківські укропівці борються за надання якісних медпослуг для жителів своєї громади

Опубліковано в Політика Автор  17.04.2018
Укропівка з Хоросткова Любомира Іванісік разом із іншими членами УКРОПу працюють над болючим, однак важливим питанням, що стосується надання якісних медичних послуг в їхній ОТГ, тим самим виконуючи свою передвиборчу обіцянку – забезпечити людей лікарнею.
 
Як розповіла пані Любомира, проблема полягає в тому, що місцеву лікарню, ще до створення Хоростківської громади, реорганізували в фельдшерсько-акушерський пункт. Через що, медичному закладу бракує фінансування, вузькопрофільних спеціалістів та навіть необхідного технічного забезпечення. Ще тоді хоростківські укропівці зазначили, що робитимуть все від них можливе, аби вирішити цю проблему.
 
- Перед створенням громади, нашу лікарню реорганізували. Однак ми хочемо, щоб в нас була лікарня. Чому люди, щоб пройти обстеження чи отримати медичну послугу, повинні їздити аж до обласного центру ? Люди хочуть та потребують вузькопрофільних лікарів у громаді, а їх – сильно не вистачає. Тому ми спільно та за підтримки голови Тернопільського обласного осередку «УКРОП» Андрія Цибульського продовжуємо налагоджувати співпрацю між ФАПом та Тернопільським медичним університетом, щоб хоча б раз на тиждень в громаду приїздили вузькопрофільні медики. Крім того, тепер ми заручились підтримкою і нашого міського голови, який розділяє нашу позицію – забезпечити людей лікарнею. Поки ми працюємо над цим. Переконана, що нам вдасться досягти перемоги, адже, коли працюємо разом – ми сила, - поділились Любомира Іванісік.
 
Укропівка також зазначила, що вже завтра, у вівторок 17 квітня, у Хоростківській об’єднаній територіальній громаді відбудеться сесія міськради, на якій розглядатимуть питання щодо отримання медичних послуг у одній із сусідніх лікарень:
 
- Завтра у нас має відбутись сесія. На разі ми маємо вибір – приєднатись або до Копичинецької, або ж до Теребовлянської лікарні. У громаді ми обдумаємо, куди краще піти й прислухаємось до думки людей. Тому вже завтра під час сесії вирішимо, де саме отримуватимуть медичні послуги наші люди.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.