«Активність жінок-політиків потрібно стимулювати та розвивати!» - укропівка Інна Вовчок

Опубліковано в Політика Автор  27.02.2018
Тернопільські укропівки долучилися до тренінгу з гендерної рівності у Хмельницькому.

Представниці партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Інна Вовчок та Юлія Мамчак 21 лютого взяли участь у тренінгу з гендерної рівності жінок у політиці від Національного демократичного інституту.

На одноденному заході разом із учасницями з різних областей України укропівки здобули нові знання у сфері гендерної рівності, перспектив представниць жіночої статі в політиці, боротьби з дискримінацією та стереотипами.

— Не з метою принизити якусь частину людства, зауважу, що жінка, насправді, доволі «м’яка». Тож під час певних переговорів, бесід їй легше вдається згуртувати навколо себе людей, привернути увагу співбесідників, заохотити до розгляду певної теми завдяки вмінню безконфліктно й продуктивно підійти до вирішення певної ситуації. Як ми пам’ятаємо, за часів правління княгині Ольги в Київській Русі не було жодної війни. Звичайно, є такі сфери, в яких жінка може краще виконувати поставлені завдання. Зокрема, це культура, освіта, соціальна сфера. Та ми повинні зважати, що жінки також мають бути і в політиці, адже саме прекрасна стать володіє багатьма потрібними у цій сфері якостями, — повідомила Інна Вовчок.

Укропівка зауважила, що вона є членом міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» в облраді, тож на тренінгу учасниці приділяли значну увагу розгляду діяльності й основних завдань цього осередку. Інна Вовчок також наголосила, що, у зв’язку з тим, що лише близько 12% жінок-депутаток на сьогоднішній день працюють у Верховній Раді України, активну діяльність таких міжфракційних об’єднань зараз потрібно розвивати.

Розповіла про отримані від досвідчених тренерів нові знання та успіхи жінок-політиків й укропівка Юлія Мамчак.

— На сьогоднішній день ми можемо слідкувати за участю в політиці жінок у таких успішних державах як Швеція, Нідерланди та інших. В той час, коли потрібно було спрямувати найбільше потреб на піднесення держав, саме ці жінки в політиці найбільш виважено дбали про розвиток країн як окремих суспільних одиниць. Також відомо, що в Україні відсоток жінок у політиці набагато нижчий, аніж в інших європейських країнах. Хоча практикою доведено, що у державах, де при владі перебуває більше представниць слабшої статі, країни розвиваються значно краще, —  підмітила Юлія Мамчак.

Укропівка додала, що серед незначної представленості українських жінок у політиці, на сьогоднішній день в державі найменше представниць працює в парламенті, а найбільше в місцевих органах.

ovcharuk2 26 02 18

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.