Через збій системи «Рада» тернопільські депутати опротестовують голосування щодо звільнення Генпрокурора

Опубліковано в Політика Автор  27.12.2017

Під час минулої сесії, що відбулася у п’ятницю 22 грудня, депутати проголосували за звернення Тернопільської обласної ради до Президента та ВРУ щодо звільнення з посади Генпрокурора Юрія Луценка, ініційоване фракцією ВО «Батьківщина».

Щоправда, прийняття такого звернення викликало чимале непорозуміння та обурення серед тернопільських політиків, оскільки система «Рада» вийшла з ладу. Так, голосування відбулось без участі депутатів.

Зокрема, як розповідає один із тернопільських журналістів Андрій Вербіцький, в той час як на сесії розглядалось питання щодо звільнення Генпрокурора, він спілкувався у холі з одним із представників від фракції БПП «Солідарність» Петром Гадзом, котрий як показала система «Рада» нібито проголосував «за».

– Ми з Петром Гадзом перебували на першому поверсі в холі та спілкувались. Разом із нами були ще двоє депутатів від фракції БПП: Ігор Леськів та Василь Градовий. В цей самий час в сесійній залі розпочалось голосування за звернення щодо звільнення з посади Генпрокурора. Після до Петра Івановича підійшли інші депутати, які повідомили, що він проголосував «за», – розповів Андрій Вербіцький.

Петро Гадз після того, що сталось висловив своє обурення роботою системи «Рада». Адже при розгляді важливих звернень та проектів, система повинна працювати без збоїв та помилок.

Враховуючи, що сталось, депутати Тернопільської обласної ради вимагають відкликати свої голоси «за», які нібито були віддані за прийняття звернення щодо звільнення Генпрокурора.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.