Ігор Побер: «Законопроект про «контроль над НАБУ» не несе ніякої загрози «безвізу»

Опубліковано в Політика Автор  12.12.2017

Представництво ЄС в Україні нещодавно повідомило на своїй сторінці у Twitter про те, що законопроект № 7362, який посилює контроль над системою протидії корупції, суперечить безвізовим зобов’язанням України і має бути відхилений.

Своє невдоволення щодо цього документу висловив і Світовий банк.

Власне бачення щодо цих подій, у прямому ефірі телеканалу NewsOne пояснив народний депутат від фракції БПП Ігор Побер.

— На мою думку, ніякої загрози поки немає і доповідь Генерального прокурора Юрія Луценка дає чітко все зрозуміти. Особисто я, не звільняв би Директора Національного антикорупційного бюро – пана Ситника. Разом з тим, до нього у мене є багато запитань. Якось мій земляк, заступник генпрокурора сказав: «Потрібно не міняти керівників, а просто привести у відповідність законодавчу базу України, яка поки що перебуває у не зовсім задовільному стані». І я повністю згідний з такою думкою, — зазначив Ігор Побер.

Нардеп вважає, що НАБУ має бути незалежним і дотримуватись всіх законів, які існують на сьогодні.

— З трибуни Верховної Ради Генеральний прокурор заявив, що обладнання, за допомогою якого ведеться прослуховування, завезене в Україну незаконно. Служба безпеки України не розмитнювала та не проводила його сертифікації. Цього не може бути. НАБУ, так само як й інші структури, повинно діяти згідно чинного законодавства, — доповнив Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.