Фінансист «сім'ї Януковича» Курченко оплатив гастролі Саакашвілі по Україні, - нардеп Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  06.12.2017
Сьогодні політичною темою номер один в Україні – є затримання екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Сам опальний політик заявив про переслідування його зі сторони президента. Ц той же ж час Генеральна прокуратура оприлюднила дані, що акції під головування грузина-втікача фінансуються Сергієм Курченком, який зараз переховується від українського правосуддя в Росії.

«Хто такий Курченко? - В першу чергу головний фінансист «сім'ї Януковича», - прокоментував цю ситуацію на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутата України з Тернопіля Ігор Побер. - Люди, Курченко - це людина, яка оплатила Саакашвілі і його гастролі по Україні!! За кого ви боретесь зараз і за кого співаєте Гімн України? Він не відстоює нашу з вами любов до України, він відстоює гроші, які йому надіслали «інвестори» такі як Курченко!!
На початку жовтня 2014 Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України повідомили, що згідно з матеріалами низки кримінальних справ, Сергій Курченко створив та безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму близько 5 млрд гривень. У рамках роботи за справою допитано близько 550 осіб, проведено понад 100 обшуків, накладено арешт на особисті рахунки, рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд гри, проведено арешти 4 осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів. Курченку оголошено підозру у вчиненні злочинів. За наявними даними, він переховується в Росії, де в порушення українського законодавства набув громадянство РФ!»

Нагадаємо, що вранці 5 грудня з самого ранку у квартирі лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі на вулиці Костьольній розпочався обшук. Йому озвучили підозру в сприянні поваленню державного режиму. Саакашвілі у супроводі понад десятка осіб вивели з квартири. Щоправда, активісти заблокували автомобіль СБУ з екс-президентом Грузії. В СБУ повідомили, що затримали Саакашвілі в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності – ред.) Кримінального кодексу України. Ближче обіду прибічники Саакашвілі витягнули його з машини правоохоронців. Політик з натовпом рушив до стін українського парламенту. Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання народними депутатами України діям правоохоронців, які проводили затримання Міхеіла Саакашвілі. Саакашвілі назвав обвинувачення українських силовиків фейковими, та заявив, що залишатиметься під Радою і вимагатиме відставки очільників ГПУ та СБУ та імпічменту президента.

Фото: Канал 24

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.