Нам варто переймати досвід поляків у стимулюванні інвесторів, - укропівець Андрій Цибульський

Опубліковано в Політика Автор  06.12.2017
Голова Тернопільського обласного осередку партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП», депутат Тернопільської обласної ради Андрій Цибульський пройшов стажування в Польському Агентстві Розвитку Підприємництва.

Загалом захід відбувався впродовж п’яти днів - з 20 по 24 листопада, в таких містах як: Варшава, Плоцьк, Тарнув і Жешув. У ньому взяли участь представники обласних рад, обласних державних адміністрацій та агенцій регіонального розвитку з різних областей України.

- Під час семінарів ми піднімали теми пов’язані з підприємницькою діяльністю: обговорювали причини та умови, в яких зароджувалось підприємництво в Польщі, говорили про різноманітні інструменти та моделі його вдосконалення і розвитку. Не менш важливою стала тема ролі та завдань місцевих центрів підтримки бізнесу, - розповідає Андрій Цибульський.

За словами укропівця, під час стажування учасники також побували в Плоцькому Промислово-Технологічному та Підкарпатському Науково-Технологічному парках. Подібні відвідини стали корисними, оскільки продемонстрували як на регіональному рівні здійснюється підтримка підприємництва Агенцією та парками. Зокрема, в сфері обслуговування інвесторів та співпраці з ними:

- Було надзвичайно цікаво та корисно дізнатися про діяльність парків з точки зору залучення інвестицій і співпраці з інвесторами. Наприклад у Плоцьку, місто спільно з нафтовою компанією «Orlen» побудували Технопарк, спорудили сучасний офісний центр, де здаються в оренду приміщення тим підприємцям, які тільки починають свій бізнес. Крім того, побудували сучасну хімічну лабораторію, яка надає послуги багатьом підприємствам. Якщо коротко, то все зводиться до наступного: місто надає земельні ділянки для спорудження Технопарків, інвестор будує їх і отримує підтримку в оформленні документів та веденні бізнесу, - пояснює Андрій Цибульський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.