Депутати Борщівської міськради підтримали звернення УКРОПівки щодо підтримки нового Виборчого кодексу

Опубліковано в Політика Автор  23.11.2017
На черговій сесії Борщівської міської ради майже увесь депутатський корпус прийняв звернення «До Президента та Голови Верховної Ради України щодо підтримки проекту нового Виборчого кодексу», який висунула на розгляд укропівка Мирослава Галяс.

Як зазначила депутат, впровадження цього законодавчого акту є надзвичайно важливим для нашої держави, адже він покладе початок новій виборчій системі та припинить купівлю місць у парламенті.

– Головна перевага цього кодексу - відкриті виборчі списки, що дозволить людям самостійно визначати, хто представлятиме їхні інтереси в законодавчому органі. Нова система також підвищить відповідальність депутатів перед виборцями, а пропонований 4% прохідний бар’єр допоможе очистити політичне поле нашої країни від «партій-одноденок» та піар-проектів. Крім того, зміни у системі ліквідують підкуп виборців та зменшать корупцію під час проведення виборчої кампанії, – пояснила Мирослава Галяс.

Укропівка зазначила, що завдяки впровадженню відкритих списків партій та скасуванню мажоритарної системи між політичними силами з’явиться реальна конкуренція, а населення знатиме, за кого воно голосує.

До слова, згідно з новим Виборчим кодексом України, усі політичні партії матимуть право висунути по одному кандидату в депутати на кожному виборчому окрузі, тож люди зможуть проголосувати і за партію, і за окремих кандидатів від неї.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Олександр Кацуба: Задача російських атак на енергетику — деморалізувати українців
Атаки Росії на українську енергетику в останні тижні мають на меті залякати й деморалізувати українців.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.