Українські ріки відкриються для перевезень, - нардеп Ігор Побер

Опубліковано в Політика Автор  21.11.2017

Днями депутати Верховної Ради підтримали закон про створення Державного дорожнього фонду України. За проект № 4014а та 4015а проголосували 248 та 235 народних обранців.

Основним завданням фонду є акумулювання коштів для ремонту та будівництва доріг. Про позитивні сторони такого рішення у прямому ефірі телеканалу «Рада» розповів член Комітету Верховної Ради України з питань транспорту, народний депутат України від фракції БПП Ігор Побер.

– Зараз багато хто спекулює з приводу того, що минулого року не використали усіх коштів, передбачених на ремонт доріг. Насправді, це зовсім не так. Для того, щоб покращити безпеку доріг вже з 1 січня запрацює дорожній фонд, завдяки якому буде збільшено надходження від комерційних структур, – розповів Ігор Побер.

За словами нардепа, з нового року планується активніше використовувати водний транспорт, адже навантаження на дорогах, особливо у період збору зернових культур, є надзвичайно великим.

– Було б дуже добре активувати в Україні річковий транспорт. Ми маємо прекрасну річку Дніпро, яку потрібно використовувати. Особливо мене насторожило те, що деякі представники транспортного комітету хочуть створити ще одне державне підприємство, яке б врегульовувало та контролювало процеси перевезень на річках. У нас так часто буває, що там де є контроль, є і якась корупційна складова. Тим більше, ми боремося за скорочення державних підприємств, а тут створимо ще одне.  Ми однозначно повинні відкрити українські ріки для перевезень,  – прокоментував Ігор Побер.

Народний депутат вважає, що завдяки створенню Державного дорожнього фонду в Україні вдасться зменшити смертність на дорогах, адже статистика кількості летальних випадків надзвичайно сумна.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.