Віталій Кличко: Київрада виділить 500 мільйонів гривень на закупівлю дронів для військових

Опубліковано в Політика Автор  soroka 20.01.2024

Київська міська рада на сьогоднішньому засідання проголосує за передачу військовим 500 мільйонів гривень на закупівлю дронів. Про це повідомив на початку засідання Київради мер столиці Віталій Кличко. 

«Сьогодні ми маємо ухвалити рішення та внести зміни до програми «Захисник Києва», щоб виділити через неї наразі 500 мільйонів гривень на закупівлю дронів. Їх ми передамо військовим підрозділам»,  - повідомив Віталій Кличко. 

Мер нагадав, що за різними програмами та джерелами столичного бюджету минулого року на допомогу силам безпеки та оборони було спрямовано майже 7 мільярдів гривень. 

«Тобто 10 відсотків кошторису, – найбільше серед усіх міст України. А не 1 відсоток, як дехто бреше і маніпулює! Із цих 7 мільярдів майже 1 мільярд пішов на закупівлю військовими дронів різних типів. А також місто виділило кошти та закупило, за зверненням військових, засоби радіоелектронної боротьби, які сьогодні ефективно захищають Київ», - зазначив Кличко. 

Він також наголосив, що столиця виплачувала матеріальну допомогу киянам-захисникам та їх сім’ям. Виділяла кошти на придбання квартир для захисників і їх родин. І цього року продовжить це робити, незважаючи на те, що у Києва забрали «військовий» ПДФО. 

«У таких умовах, ухвалюючи бюджет столиці на цей рік, на допомогу Збройним силам ми попередньо передбачили 1,2 мільярди гривень. Але ми продовжимо, як і минулого року, шукати можливості, щоб додавати більше коштів. Спрямовувати їх і з інших статей, аби максимально допомагати нашим захисникам. Тому по факту коштів на допомогу військовим виділимо в рази більше», - підкреслив Кличко.

Раніше повідомлялося, що за кошти, які виділило місто у 2023 році, 112 бригада ТрО Києва придбала 1500 ударних FPV-дронів та 200 квардрокоптерів Mavic.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.