Михайло Цимбалюк: Контрнаступ може вплинути на членство України в НАТО (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 06.05.2023
Дуже важливо, щоб на липневому саміті НАТО пролунали конкретні кроки про те, що зробить Альянс для безпеки України, а також чітко сказали терміни нашого членства.
 
На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк в ефірі каналу NTA.
 
– Я б щиро хотів, щоб на Вільнюському саміті НАТО Україна стала повноправним членом, але, на жаль, цього не станеться. Я впевнений, що саме Вільнюський саміт буде історичним, бо Україна отримає гарантії безпеки. Якщо говорити про НАТО, то Збройні сили України вже давно демонструють необхідні стандарти. Дуже вагомо й те, що сьогодні наші натівські партнери приїжджають навчатися бойовому мистецтву в українців,  зазначив Михайло Цимбалюк.
 
Політик підкреслив, що Україна вже «дозріла» до вступу у НАТО.
 
– Були приклади в історії, коли не завжди держава відповідала всім стандартам. Я боюся, щоб ми не отримали окремий статус, бо він не дає певних гарантій безпеки. Дуже важливо, щоб на липневому саміті прозвучали конкретні кроки щодо нашої безпеки, а також було розписано чіткі терміни. Збройні сили України відіграють велику роль у цьому. Наші успіхи на фронті можуть спонукати представників НАТО до зовсім інших рішень, аніж ті, які є зараз,  розповів Михайло Цимбалюк. 
  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.