«СБУ вже почала реформу, не дочекавшись прийняття відповідного закону», – Михайло Цимбалюк

Опубліковано в Політика Автор  soroka 14.01.2022
Законопроєкт про реформування Служби безпеки України чекає другого читання, але, попри це, СБУ вже розпочала реформу.

На цьому наголосив народний депутат України від ВО «Батьківщина», колишній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк.

– Влада обіцяла його внести у порядок денний, але керівництво парламенту таки не спромоглося це зробити. Наскільки мені відомо, то СБУ вже розпочала реформування, не дочекавшись закону. Вже ліквідовані підрозділи «К», хоч насправді вони перейменовані, фахівці збережені, але функції дещо змінені. Ми готові, щоб нарешті цей законопроект з’явився у порядку денному, – зазначив Михайло Цимбалюк.

Також політик зазначив, що законопроєкт про місцевий референдум Руслана Стефанчука та його команди буде недієвим.

– Якщо говорити про народовладдя, то я погоджуюся з тим, що проект Стефанчука про місцеві референдуми є недосконалим. Більше того, він частково підготовлений на всеукраїнському референдумі, який, до речі, так і не можна провести без погодження з Банковою. Ми допомагали громадським організаціям зібрати ініціативні групи, 12 тисяч підписів подали, а ЦВК відмовила, тобто немає політичної волі. Боюся, що такий закон про місцевий референдум буде недієвим. Мене також турбує те, щоб нарешті монобільшість винесла законопроект про підняття пенсій військовослужбовцям, який ухвалено у першому читанні ще в 2019 році, – наголосив Михайло Цимбалюк. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.