Версія для друку

Правоохоронні органи мали б зацікавитися діяннями усіх експрезидентів, а не лише Порошенка, – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 30.12.2021
В ефірі ток-шоу «Говорить великий Львів» на телеканалі «НТА» обговорили питання оголошення підозри експрезиденту України Порошенку.

Свою думку щодо цього висловив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

– Складається враження, що це якесь дежавю, ми це все вже десь бачили. Щодо розслідування діяльності п’ятого президента правоохоронними органами – чи мають вони право це робити? Думаю, що мають. Навіть зобов’язані, бо є за що. Але не стоїть питання тільки щодо Порошенка. Я б хотів, щоб у нас розслідували справи щодо Кравчука, який ліквідував Чорноморський флот. Справи щодо Кучми, який здав ядерну зброю. Справи проти Януковича за державну зраду. До Порошенка є питання і щодо Роттердаму, і щодо торгівлі з окупованими територіями, і щодо «реанімації» Медведчука. Є за що спитати. Переконаний, буде за що спитати й Зеленського. Зрозуміло, що його ця доля не мине, бо ми бачимо, що зараз відбувається,  зазначив Михайло Головко.

Голова облради підкреслив, що усі політики мають запам'ятати, що таки доведеться відповідати за свої слова, дії та вчинки. Це мало б стати сигналом для влади, що немає недоторканих, немає індульгенції.

– А чому Петро Олексійович має хвилюватися? Немає чого. Його буде захищати Турчинов, а він захищав Юлію Тимошенко в 2011 році. Окрім цього, у 2016 році Петро Порошенко реформував суди, назвавши це «найбільш вдалою реформою». А потім тих суддів, які в так званих ЛНР, ДНР судили, призначив в Києві, вони виносили вирок свободівцям, захисникам Конституції,– додав Михайло Головко.

Окрім цього, голова Тернопільської обласної ради наголосив на тому, що усі політичні сили повинні об'єднуватися навколо питання захисту територіальної цілісності країни від зовнішнього ворога, обороноздатності, фінансування Збройних Сил України.

– Сьогодні завдання української влади — захищати інтереси держави та кожного українця! Друзі, давайте не дурити себе, Україна потребує змін, треба завершити реальні реформи. Нам не потрібно пустих слів та декорацій, а рішучості! Необхідно об’єднуватися, брати зброю в руки і захищати кордони України,  резюмував голова Тернопільської облради.